bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Super záskok! Bachman zažil velký návrat. Nikdy nevíte, kdy je to naposledy, řekl

6. března 2017, 18:00

David Jahoda

Jacob Markström je zraněný, Ryana Millera zase 44 střelami zasypali hráči Los Angeles, proto potřeboval oddych. Proti Anaheimu se tak do branky Vancouveru Canucks postavil Richard Bachman, který doposud v této sezoně jen pobýval na farmě v celku Utica Comets. V NHL si naposledy zachytal 30. října roku 2015. Nyní se Bachman vrátil ve velkém stylu, proti Anaheimu vychytal vítězství 2:1. Přispěl k tomu 43 zákroky!

Možná si říkáte, že je vám to jméno povědomé. Informovanější z vás jistě ví, že Bachman není v NHL žádným nováčkem. Už v roce 2006 si jej na draftu ve čtvrtém kole zamluvili Dallas Stars. Doufali, že by mohl vyrůst v pozdější jedničku mužstva, jenže po několika epizodách v prvním týmu se ukázalo, že Bachman zřejmě vyvoleným mužem pro Stars nebude. V létě 2013 se dohodl na smlouvě s Edmontonem, kde během dvou sezon dostal příležitost v celkem deseti zápasech, ani zde mu ale pšenka nekvetla.

Předloňské léto tedy zamířil znovu jinam, na dva roky podepsal s Vancouverem. Stejně jako v předchozích dvou celcích však plní roli chytače puků výhradně v záložním týmu na farmě. Jednu šanci dostal u Canucks už v minulé sezoně, konkrétně 30. října 2015 proti Arizoně. Další povolání z AHL přišlo až teď, kdy je Jacob Markström zraněný a Ryan Miller si potřeboval odfrknout.

Na Bachmanovi, který v nynějším ročníku odchytal za záložní tým Vancouveru Utica Comets 26 utkání, nebylo vůbec znát, že by z kolotoče NHL na víc než rok vypadl. Proti Anaheimu působil klidným dojmem, hráče Ducks doháněl místy k šílenství. Po šedesáti minutách nakonec v kolonce střel svítilo na straně Anaheimu číslo 44 a jen jediný gól. Zato Canucks díky Bo Horvatovi a Markusi Granlundovi dali dvě branky, a připsali si druhou výhru za sebou.

A Bachman? Ten si mohl libovat. „Chutná to skvěle,“ usmíval se devětadvacetiletý gólman, který inkasoval až z 32. střely Ducks v utkání, a to z hole Patricka Eavese. „Pokaždé, když si můžete zahrát v této lize, je to parádní zkušenost a výborná příležitost. A když se vám podaří vyhrát, je to o to speciálnější,“ řekl Bachman. „Nikdy nevíte, jestli to není naposledy,“ doplnil muž, jenž se v roce 2012 v dresu USA účastnil mistrovství světa.

„Pokaždé, když si můžete zahrát v této lize, je to parádní zkušenost a výborná příležitost.“

To, že se Bachman blýskl 43 zákroky, je výtečná vizitka. Už ne tak dobrá ale pro obranu Vancouveru. Bachman si ale nestěžoval. „Dovolili jsme jim mnoho střel, ale šly přímo na mě a většinu z nich jsem dobře viděl. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci,“ pravil rodák ze Salt Lake City a jedním dechem dodal. „Myslím, že jsem několikrát dobře přečetl hru. Chtěl jsem udělat pár zákroků a dát klukům šanci, aby se dostali do vedení.“ 

Richard Bachman tak nyní jistě bedlivě čeká, zda dostane možnost zachytat si i v některém z dalších utkání. Sám sobě věří. „To, že se jsme vyhráli, je pro mě speciálnější i z toho důvodu, že si můžu návrat vychutnat a navíc ukázat vedení, že pořád něco umím,“ uvedl. 

Jaká je Bachmanova budoucnost? To jen těžko předpokládat. Jisté je však jedno. V minulém roce s Canucks o rok prodloužil smlouvu, ta mu vyprší po konci následujícího ročníku. Díky tomu Vancouver dopředu předešel problému s blížícím se rozšiřovacím draftem. Ryanu Millerovi končí smlouva, a nabízet Las Vegas Jacoba Markströma, kterému začne od příští sezony platit nový tříletý kontrakt, se jistě Canucks nechtělo. K dispozici bude proto Bachman, jenže těžko předpokládat, že by po něm Knights sáhli. Zřejmě by neměl moc vekou hodnotu ani kdyby si jej vzali jako případný prostředek k dalším obchodům. 

Je tak pravděpodobné, že i v dalším ročníku zůstane v organizaci Canucks. A i když se říká, že jedna vlaštovka jaro nedělá, kdyby se Bachman dostal ve zbytku základní části ještě párkrát do hry a ukázal, že úplně k zahození, možná by se v létě mohl ucházet o roli dvojky. Ale to nejspíš předbíháme...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.