bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

The Great One? Teď už jsem spíš OK One, tvrdí Gretzky před venkovním utkáním

21. října 2016, 15:00

David Baláš

V NHL nasbíral téměř o tisíc kanadských bodů víc než kdokoliv jiný. Drží mnoho rekordů, které už zřejmě nikdo nepřekoná. Je synonymem čísla 99. Přesto nyní Wayne Gretzky před sobotním duelem legend, jenž bude předehrou Heritage Classic, sám sebe shazuje: „Už nejsem skvělý, dokonce ani dobrý. Jsem zhruba na úrovni OK.“ I proto budou mít fanoušci slavného hráče jednu z posledních možností vidět Gretzkyho v akci.

Sobota, pro českého diváka přijatelný čas 22:00. Právě v tu chvíli vypukne souboj, který bude předkrmem před nedělním Heritage Classic, v němž se utká Winnipeg s Edmontonem. A že bude pořádně výživný. Na jedné straně se představí Teemu Selanne či Dale Hawerchuk, za Olejáře pro změnu nastoupí Gretzky společně s Markem Messierem nebo Jarim Kurrim.

Největší pozornost bude přirozeně upřena na Gretzkyho. Ten však své příznivce krotí v očekáváních. „Mám kabelu s hokejovými věcmi a jednou za rok si jdu zabruslit. Pak se vracím domů a říkám si: Tohle byla fakt zábava, musím si to zopakovat. Jenže pak ty věci zase rok nevytáhnu,“ uvedl na pravou míru s tím, že jeho dovednosti se tím pádem vytratily. „Není to, co to bývalo,“ usmál se.

Vzápětí zvážněl a rozmluvil se o budoucnosti. „Kývl jsem na nabídku zahrát si pod širým nebem, ale bude to jeden z mých posledních zápasů. To vám můžu zaručit. Už se na ledě mockrát neukážu,“ řekl muž, který Edmonton dovedl ke čtyřem Stanley Cupům.

Parta znovu spolu

To je jen jeden z důvodů, proč si nenechat duel starých pánů ujít. Tím dalším bude možnost vidět znovu v jednom dresu nastupovat některé z nejlepších hokejistů historie. „Nejsem si úplně jistý, jak to všichni zvládneme, protože rychlost a fyzička jsou samozřejmě minulostí. Určitě to ale bude zábava, když budeme s kluky zase spolu na ledě,“ pronesl finský střelec Kurri.

K jeho slovům se přidal i zástupce Winnipegu Hawerchuk. „Nejlepší na tom je, že se všichni znovu sejdeme. Navíc si zahrajeme na venkovním kluzišti na obrovském stadionu, což bude rozhodně životní zážitek. Těším se na to,“ nechal se slyšet vítěz Kanadského poháru z let 1987 a 1991.

Zápas se uskuteční v aréně Investors Group Field, který ke svým domácím střetnutím využívá celek Winnipeg Blue Bombers z Kanadské fotbalové ligy (CFL). Kdo se chce přesvědčit o pravdivosti Gretzkyho výroku o své průměrnosti, či jen hodlá zavzpomínat na doby, kdy hokej nebyl tolik svázaný taktikou, neměl by si utkání nechat uniknout.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.