bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto hostí Nashville, na programu je i kalifornské derby. Vyhrají konečně Flyers?

7. ledna 2019, 20:17

Matěj Hodoval

Noční program NHL přinese příznivcům vskutku zajímavou podívanou. Hned na úvod se odehraje atraktivní souboj Javorových listů s Predátory. Závěr pak bude patřit vždy bojovnému kalifornskému derby.

01:00 Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 

Vše odstartuje duel mezi Leafs a Preds. 

Toronto má v lednu bilanci jedné výhry a jedné prohry. Po neúspěšné bitvě na ledě Minnesoty si svěřenci trenéra Mikea Babcocka spravili chuť s Vancouver, proti kterému dokázali zvítězit 5:0, na čemž měl velkou zásluhu gólman Michael Hutchinson. Završí druhý celek Atlantické divize domácí trojboj výhrou?

Proti bude momentálně druhý tým Centrální divize. V případě vítězství na ledě Scotiabank Areny by Nashville přeskočil v tabulce Winnipeg a dostal by se tak do čela divize. Preds v dosavadním průběhu ledna dokázali bodovat ve všech třech duelech. Predators odehrají třetí ze šesti venkovních klání v řadě. Na trip s nimi odcestovali i zranění Forsberg a Weber, vrátí se do sestavy již v noci? 

01:00 Philadelphia Flyers - St. Louis Blues

První letošní střetnutí mezi Flyers a Blues. 

Trápení. Philadelphia v novém roce ještě nezažila pocit vítězství, co je ale ještě horší je fakt, že šňůru proher táhnou Letci ještě z prosince. Flyers padli v posledních šesti zápasech, naposledy proti Calgary 2:3 v prodloužení. Není tedy divu, že Voráčkovi a spol. patří nejspodnější příčka Metropolitní divize.

V obdobné situaci jsou i na druhé straně Bluesmani. Ti zahřívají poslední místo v Centrální divizi, dokonce i v Západní konferenci. Na rozdíl od Flyers, St. Louis v roce 2019 již vyhrát dokázalo, stalo se tak v souboji s Capitals. K tomu pak svěřenci Craiga Berubeho zapsali dvě porážky. Speciální motivaci bude mít Vladimir Tarasenko, jenž se v NHL trefil proti všem týmům kromě Flyers.

01:30 Montreal Canadiens - Minnesota Wild

Poslední střetnutí těchto dvou mužstev v základní části. Vrátí Canadiens Minnesotě tvrdou porážku 1:7 z prvního souboje?

Montreal si letos vede velmi solidně a rozhodně může zaútočit na postup do vyřazovací v části, v tuto chvíli mu na pozici divoké karty schází bod. V noci tedy mají Canadiens příležitost přeskočit Buffalo i Islanders. Do nového roku vstoupila parta kolem kapitána Webera dvěma vítězstvími a prohrou s Preds.

Povedeným začátkem ledna se mohou pochlubit i v Minnesotě. Divočáci sice na úvod podlehli 2:3 Pittsburghu, ovšem v následujících bitvách, proti Maple Leafs a Sens, dokázali Wild vybojovat dvakrát po dvou bodech. V tabulce najdeme Minnesotu na páté pozici v Centrální divizi se ztrátou pěti bodů na čtvrtý Dallas.

02:30 Chicago Blackhawks - Calgary Flames

Poslední vzájemné utkání mezi Jestřáby a Plameny. Cíl domácích zní jasný – konečně na svého soka vyzrát a porazit ho.

Hawks načnou trojzápasovou sérii domácích zápasů. Povzbudit by je mohlo i poslední utkání, v němž Chicago vyloupilo Pittsburgh a z ledu Tučňáků si odvezlo dva body za výhru 5:3, tři asistenci zapsal Patrick Kane. Očekávaný muž mezi třemi tyčemi je Collin Delia. Přeskočí Blackhawks v Západní konferenci Arizonu? 

Jenže domácí nebude čekat nic jednoduchého, větrné město bude hostit calgarské Plameny. Flames zvítězili ve třech z posledních čtyř zápasů, naposledy 3:2 v prodloužení na ledě Philadelphie. V tabulce jsou na prvním místě Západní konference, nicméně musejí být stále v pozoru, nýbrž jim na záda dýchá Vegas a Winnipeg. 

04:30 San Jose Sharks - Los Angeles Kings 

Noční program nejlepší hokejové ligy světa završí kalifornské derby mezi San Jose a Los Angeles.

Domácí Sharks jistě nabudí předchozí úspěch, když dokázali porazit lídra soutěže z Tampy Bay. Žraloci budou v noci usilovat o třetí vítězství v řadě, které by je teoreticky mohlo až na třetí místo Západní konference. Kouč DeBoer se nadále musí obejít bez zadáka Justina Brauna, nejistý je start Radima Šimka. Naopak návrat by měl hlásit obránce Vlasic.

Rival z Los Angeles má úplně jiné starosti. Sen o play-off se Králům pomalu rozplývá v nepřesvědčivých výkonech. Vzpruhou pro Kings může být uplynulé klání, ve kterém přehráli Edmonton 4:0, čisté konto zapsal Jonathan Quick. LA bude usilovat o druhou výhru v řadě a o dorovnání bodové ztráty na Arizonu a Chicago.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.