bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto údajně nabídlo Nylandera k výměně. Dubas odmítl situaci komentovat

11. listopadu 2018, 16:00

Jan Vojkůvka

Patová situace mezi Torontem Maple Leafs a Williamem Nylanderem dospěla do fáze, kdy dříve odmítané muselo přijít na řadu. Podle informací Elliotta Friedmana ze Sportsnetu se vedení kanadského celku optalo ostatních týmů, co by za švédského mladíka mohly jednotlivé organizace nabídnout.

„Poptali se ostatních týmů, aby je informovaly, kdo má či nemá zájem o případné vyjednávání ohledně výměny,“ uvedl Friedman v pořadu Hockey Night in Canada. „Také tím Toronto dalo najevo, aby případní zájemci mohli začít pracovat na formální nabídce pro nepodepsaného hráče.“

„Prioritou pro Toronto je ale stále Nylandera podepsat. Dostali jsme se ale do fáze, kdy na to mají už jen 20 dní,“ dodal Friedman a připomněl, že Nylander musí podepsat novou smlouvu do 1. prosince. Jinak bude muset chráněný volný hráč vynechat celou sezonu.

Generální manažer Maple Leafs Kyle Dubas se ke spekulacím ohledně hledání týmu k výměně odmítl vyjádřit. 

Jednou z jistot však je, že Toronto, které v této sezoně zatím hraje výborně a ve Východní konferenci je třetí, touží po útoku na Stanley Cup. A celý rok bez Nylandera, nebo případné náhrady za dynamického útočníka, není zrovna ku prospěchu věci.

Jak samotný hráč, tak Dubas už dříve potvrdili, že nemají zájem na uzavření krátkodobé smlouvy a chtějí jednání dotáhnout k dlouhodobému kontraktu. Celou situaci však zkomplikovaly požadavky hráče, či jeho agenta, který poptával průměrný roční plat ve výši 8 milionů dolarů. A to je pro Maple Leafs neakceptovatelná částka. 

A i když se Dubas zuby nehty bránil ještě v říjnu spekulacím ohledně možné výměny a tvrdil, že Nylander není k mání, čas neúprosně běží. S tím, jak se poslední termín k uzavření smlouvy blíží, dostává se i generální manažer Toronta pod enormní tlak. Přeplatit mladého švédského útočníka, vzhledem k platovému stropu a nutnosti mít prostor pro vyjednávání s Austonem Matthewsem, si pak nemůže dovolit.

Dvaadvacetiletého Nylandera si Toronto vybralo jako osmičku draftu v roce 2014. Ve dvou sezonách v řadě dosáhl švédský útočník na 61 kanadských bodů, v minulém ročníku s bilancí 20 branek a 41 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.