bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trápící se Buffalo přišlo o svého lídra! Jak dlouho bude Eichel chybět?

12. února 2018, 14:30

Lukáš Podleśny

Ani letos se Buffalo nepodívá do vyřazovacích bojů a je nejhorším celkem Východní konference. V nejbližších utkáních se navíc musí obejít bez svého jednoho ze svých lídrů. Jack Eichel se totiž zranil a chybět by měl zhruba měsíc.

Již v posledním zápase proti Coloradu se Eichel nepředstavil. Z vítězného zápasu proti Bostonu totiž odešel s podvrtnutým kotníkem. Stalo se tak po souboji s Mattem Grzelczykem, který se s Eichelem potkal u zadního mantinelu. Zdánlivě normální souboj v první třetině nakonec vyústil ve zranění pravého kotníku.

Pro Šavle se jedná o obrovskou ztrátu. Mladý Američan má velmi dobrou sezónu a momentálně se nachází na 21. místě produktivity NHL. Mezi hráči Buffala je pak s 22 góly a 31 asistencemi jednoznačně nejlepší. Svou sbírku 53 kanadských bodů však Eichel v nejbližších 4 až 6 týdnech rozhodně nerozšíří.

„Více budeme vědět, až uvidíme, jak bude postupovat léčba. To je vše, co teď vím. Myslím ale, že by se do sestavy mohl vrátit rychleji než po čtyřech až šesti týdnech. Znovu ale připomínám, více budeme vědět, až uvidíme progres při léčbě,“ nechal se slyšet kouč Buffala Phil Housley.

Eichelovi se sice vyhýbají nějaká vážnější zranění, ale je to pro něj už druhé zranění kotníku během dvou let. V říjnu 2016 se zranil během tréninku a zmeškal tak úvod sezóny. Tehdy se vrátil až po měsíci a půl, nicméně prognózy byly zhruba o dva týdny horší než nyní. Více se bude vědět za týden či dva, ale v letošní sezóně by se Američan ještě rozhodně měl představit.

„Je to těžké. Minulou sezónu se dostával ze stejného zranění, a letos je to tady znovu, zrovna když se v posledních dvou a půl měsících dostal do skvělé pohody. Je ohromně soutěživý, chce vyhrávat a určitě si zranění bere hodně těžce. Ale na konci tunelu bude stejně světlo,“ dodal Phil Housley.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.