bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trest za sekeru do krku? Gudas má stop na 10 zápasů, přijde o miliony

20. listopadu 2017, 10:30

Adam Bagar

Philadelphia se bude muset minimálně do 11. prosince obejít bez Radka Gudase. Důrazný zadák v duelu s Winnipegem sekl Mathieu Perreaulta hokejkou do krku a od disciplinární komise vyfasoval dlouhý trest! Gudas inkasoval stopku na deset zápasů. Na platu navíc přijde o 408 tisíc dolarů, tj. takřka devět milionů korun.

Jak se to celé seběhlo? Sedmadvacetiletý Gudas v polovině úvodní třetiny bojoval za brankou Philadelphie právě s Perreaultem a poté, co útočník Winnipegu neudržel rovnováhu a spadl na ledovou plochu, předvedl zkrat v podobě úderu hokejkou do Kanaďanova krku.

Český hokejista byl nejdřív vyloučen jen na dvě minuty, ale po zhlédnutí záznamu arbitři jeho trest změnili na pět minut plus do konce utkání. Perreaultovi se naštěstí nic nestalo, v dalším průběhu utkání dokonce vstřelil branku a pomohl Jets k vítězství 3:2 po nájezdech.

Gudas se Perreaultovi omluvil, ale ten měl o zákroku jasno. "Když jsem to viděl, přišlo mi, že šlo o úmysl. Je podobnými zákroky známý, bylo to stupidní. Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Třeba kdyby mě zasáhl do obličeje, do lebky. Trefil mě do masité části krku," řekl.

Zákrokem se zabývala disciplinárka, která Gudasovi vyměřila trest ve výši zastavení činnosti na deset soutěžních zápasů. První z nich si odpykal už v sobotu proti Calgary. Do NHL se český tvrďák může vrátit nejdříve 12. prosince, kdy Philadelphia poměří síly s Torontem.

Gudasovi u disciplinárky přitížilo, že byl už dřív několikrát trestán. Například před dvěma lety dostal stopku na tři zápasy za zákrok na hlavu Miky Zibanejada, loni zase zahájil ročník až po šestizápasové stopce za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.