bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trh s volnými hráči znamenal tvrdý pád. Nic nešlo podle mých představ, žehrá Franson

14. září 2015, 8:00

Michal Sobotka

Chci otestovat svou hodnotu na trhu volných hráčů. K tomuto rozhodnutí směřuje poměrně dost hráčů a obránce Cody Franson nebyl výjimkou. Jenže se trochu přepočítal. Nedávno sice podepsal smlouvu s Buffalem, ale čekal déle, než plánoval. „Tenhle rok se hodně věcí změnilo," míní 28letý Kanaďan.

Na tři a půl sezony se Franson přestěhoval do Toronta, odkud se v průběhu loňského ročníku vrátil do Nashvillu. Jenže okolnosti tomu chtěly a tak se po sezoně stal volným hráčem bez omezení. Léto pokojně trávil v kanadském Sicamous a čekal, že si bude moci vybírat z řady nabídek. „Bylo příjemné strávit čas doma s rodinou. Táta (náruživý rybář) byl denně chytat ryby, takže připravoval delikatesy," pochvaloval si lepší část léta ofenzivní zadák.

Jenže také musel myslet na byznys a zálibu zároveň. Hokej. Že bude ještě v srpnu bez práce si nepřipouštěl. V pátek se konečně dočkal a na dva roky se upsal Buffalu. Výdělek 3,325 miliónů ročně také není zanedbatelný. „Celá zkušenost s trhem volných hráčů ale nešla podle mých představ," přiznává. „Nezvedl se platový strop, takže týmy, které o mě stály, neměly moc možností na to, aby mě získaly," vysvětluje.

Návrat vše jen zhoršil

„Také se udály výměny, kvůli kterým klesal zájem některých celků. Zkrátka letos se hodně věcí změnilo," netěší rodáka ze Surrey. Únorová výměna navíc Fransonovi také neprospěla. Za Predators odehrál 23 zápasů s bilancí pouhých čtyř bodů. Nashville navíc od jeho příchodu spíš prohrával (ne snad, že by to byla jen Kanaďanova chyba), takže cena urostlého beka pochopitelně klesala.

„Rozhodně mi návrat do Nashvillu moc nepomohl. Neměl jsem takovou roli, v jakou jsem doufal. Navíc jsme rychle vypadli z play-off, takže zájem některých klubů šel nejspíš dolů," tuší Franson. Na konci léta dostal tři jednoroční nabídky. Nevzal ani jednu. Třeba Toronto však nabízelo o něco lepší peníze na rok než Sabres. „S Maple Leafs jsem v minulosti třikrát prodlužoval o jeden rok. Myslím, že jsem u nich odvedl dobrou práci. Věřím, že jsem si zasloužil delší smlouvu," uvádí, proč se neupsal znovu kanadskému celku.

Přestože nové působiště Franson nakonec našel, bude muset v Buffalu znovu dokazovat svou cenu. „Takový už je život. Musíte snést rány a oklepat se z nich," říká. „Tenhle přístup si zachovám, bude mě motivovat. Dokážu, že se ve mně spousta lidí mýlila," vyhlašuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.