bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři nejoddanější s těžkými osudy. Liga oznámila nominaci na Masterton Trophy

22. dubna 2018, 11:30

Jan Vojkůvka

Kanadsko-americká NHL pokračuje ve svém dávkování nominací na prestižní ligová ocenění a jako další představila trojlístek finalistů na Bill Masterton Memorial Trophy. Mezi nominovanými jsou Brian Boyle z New Jersey, Roberto Luongo z Floridy a Jordan Staal z Caroliny.

Bill Masterton Memorial Trophy se uděluje hráčům, kteří spojují své mistrovství s příkladnou oddaností a věrností hokeji, a to i přes těžké životní zkoušky, kterým byli hokejisté vystaveni. Tradičně své kandidáty nominuje všech 30 týmů, ze kterých je následně vybrána finálová trojice.

Mezi ní se letos vešli hráči, kteří mají hodně rozdílné osudy, ale spojuje je láska k hokeji a touha překonávat své hranice.

Když se na konci září minulého roku svěřil Brian Boyle s diagnostikovanou chronickou myeloidní leukémií, ani na okamžik nezapochyboval, že stihne naskočit na led ještě během prvního měsíce nové sezony.

A stalo se tak. Boyle zákeřnou nemoc porazil, k prvnímu utkání naskočil 1. listopadu a během úvodních 25 zápasů nasázel 10 branek. Památný je především jeho gól, který vsítil během utkání, kdy New Jersey hostilo akci s názvem „Hockey Fights Cancer Night“, tedy hokejem proti rakovině. Dvaatřicetiletý útočník v 69 zápasech sezony nasbíral 23 kanadských bodů za 13 gólů a 10 asistencí.

Sezona osmatřicetiletého Roberta Luonga se ani zdaleka nevyvíjela podle představ. Velezkušeného brankáře Floridy trápila zranění ruky a třísel, ale i přes velké problémy byl jedním z hlavních opor Panthers, kteří díky němu do poslední chvíle usilovali o postup do play-off.

Nebyl to ale jen hokej, kterým Luongo zvedal diváky ze sedaček. Velký dopad na veřejnost měl i jeho emotivní předzápasový projev po tragédii, která se odehrála ve škole v nedalekém Parklandu, kde šílený střelec zabil 17 lidí.

Posledním nominovaným je Jordan Staal, kterému hokej pomohl překonat nejtěžší okamžiky v životě rodiče. Už dlouho před narozením své dcerky Hannah věděl, že přijde na svět se závažnou vrozenou vadou. Modlil se s manželkou Heather za zázrak, který ale nepřišel.

Po úmrtí své maličké dcery, jež zemřela krátce po porodu, vynechal jen pár dní a rychle se vrátil do týmu. Carolině výrazně pomáhal v nakonec neúspěšném boji o play-off a v 79 zápasech nasbíral 19 branek a 27 asistencí. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.