bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uzdravený Oduya si zahraje play off. Vrací se do Chicaga

1. března 2017, 14:00

Jiří Lacina

Dallas si letos na postup do vyřazovacích bojů zjevně už nevěří a tak se zbavuje hráčů. V úterý přišla ze zámoří zpráva, podle které se stěhuje do Chicaga obránce Stars Johnny Oduya, Jestřábi za něj obětovali čtyřiadvacetiletého centra z farmy Marka McNeilla a podmíněnou volbu ve čtvrtém kole draftu 2018.

Oduya se vrací na místo činu. V Chicagu působil v letech 2011-15, dvakrát (2013 a 2015) tady vyhrál Stanley Cup. Před dvěma lety podepsal s Dallasem jako volný hráč smlouvu, která mu vynášela 3,75 miliónů dolarů ročně a která mu v létě končí. Dallas se proto rozhodl získat za pětatřicetiletého obránce v posledních dnech, umožňujících přestupy, aspoň „něco“.

„Johnny je nechráněný volný agent a v situaci, v jaké se náš tým nachází, je pro nás důležité získat tolik, kolik jen můžeme,“ vysvětlil svůj tah generální manažer Dallasu Jim Nill. „Za ten rok a půl tady se projevil jako velký válečník. Dáváme mu příležitost vrátit se do Chicaga. Zahrají si play off a my získáváme určitou hodnotu do budoucna.“

Loni Oduya v Dallasu nevynechal zápas, v 82 odehraných duelech posbíral 21 (4+17) bodů. Letos už to tak slavné nebylo. Zranění mu sebrala velkou porci zápasů na přelomu listopadu a prosince a pak na přelomu ledna a února. Do sestavy se vrátil teprve nedávno nedělním utkáním proti Bostonu.

Kdyby nebyl trejdován, dneska by za nás normálně nastoupil.

„Zdraví samozřejmě hrálo roli, ale podle všech lékařských zpráv je nyní v pořádku,“ pokračoval generální manažer Stars. „Týmy se o něj poslední týdny zajímaly, ještě když byl mimo hru. Chtěly vědět, kdy bude v pořádku. Kdyby nebyl trejdován, dneska by za nás normálně nastoupil.“

Nill věří, že obnovené spojení Oduya – Chicago bude znovu fungovat. „Dobře ho znají. Už tam působil, vyhráli Stanley Cup. Ví, co jim přinese. Proto se o něj u nás zajímali.“

Mark McNeill, který putuje za Oduyu do Dallasu, má pověst nenaplněného talentu. V roce 2011 ho Chicago draftovalo z osmnácté pozice v úvodním kole, v NHL se ale dosud neprosadil. Jediný start zaznamenal loni, jinak působil výhradně na farmě v Rockfordu, kde nasbíral v této sezóně 28 bodů (6+22) v 58 zápasech.

„Na draftu šel v prvním kole. Pořád je to mladý kluk. Někdy vám změna prostředí pomůže, uvidíme, jak mu to tady půjde. Začne na farmě v Texasu,“ řekl ke své akvizici Nill.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.