bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Calgary proběhne bitva o Albertu, Montreal útočí na pátou výhru v řadě

2. prosince 2017, 20:30

Michal Sobotka

Nejvíce emocí by měl přinést duel Calgary s Edmontonem. Tradiční hokejovou bitvu o Albertu nevynechají ani Michael Frolík s Jaromírem Jágrem. Montreal po návratu Careyho Price září a dalším sokem v cestě bude Detroit, kterému se vůbec nevede dobře.

00:00 Minnesota Wild – St. Louis Blues

Zatímco domácí si v pátek střihli volný den, Blues se nevydařil duel s Los Angeles. Po krátké cestě do Minnesoty se tak budou svěřenci kouče Yea snažit navrátit na vítěznou vlnu. Mimochodem Wild jsou posledním týmem, který St. Louis porazilo. Od té doby ale dvakrát v řadě prohrálo. Zároveň se mu ale daří v druhých zápasech ve dvou dnech. V letošní sezoně v nich mají bilanci 4 výher a žádné porážky.

01:00 Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs

Už bez Dereka Dorsetta, který ukončil aktivní kariéru, se představí Vancouver proti Torontu. O motivaci mají domácí postaráno. „Jestli chceme Derekovu kariéru nějak uctít, musíme hrát každý zápas s takovým zápalem, jaký na ledě předváděl on,“ motivuje Daniel Sedin. Toronto má náročný prosinec, ve kterém jej čeká vůbec nejtěžší los ze všech celků NHL.

01:00 Montreal Canadiens – Detroit Red Wings

Montreal a Los Angeles jsou celky s momentálně nejlepší formou v celé lize. Oba celky vyhrály poslední čtyři mače. Detroit je na tom přesně opačně. Šestkrát v řadě prohrál a pouze Philadelphia má v současnosti horší bilanci, protože prohrála devětkrát za sebou. Carey Price po návratu ze zranění odchytal čtyři mače, všechny vyhrál a průměrně lapil 96,2 % kotoučů.

01:00 Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks

Zda Tampa dobře sledovala páteční hru svého soupeře, se ukáže na jejím ledě. Sharks o den dříve porazili venku Floridu. Hlavně se ale vrátilo do vítězných šlépějí. Z posledních šesti duelů bralo pokaždé minimálně bod, čtyři zápasy dokonce vyhrálo. Září hlavně Fin Donskoi, který má 19 bodů ve 23 zápasech. Blesky měly skvělý start, ale poslední dobou je obloha jasná a nemohou udeřit. V šesti předchozích zápasech se radovaly jen dvakrát.

01:00 Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres

Jak dlouho bude ještě trvat střelecká mizérie Buffala? Hokejisté Sabres nedali gól téměř 181 minut za sebou. Shodou okolností hráli také o den dříve se svým sobotním sokem, ale doma padli 0:4. Penguins se probral kapitán Sidney Crosby, který za posledních 5 duelů nasbíral dohromady 11 kanadských bodů.

01:00 Washington Capitals – Columbus Blue Jackets

Natřískanou Metropolitní divizi může významně ovlivnit další souboj jejich dvou klubů. Zápasy se hrají prakticky o čtyři body. „Takže musíme být připravení vydat se po celých 60 minut,“ uvědomuje si Alexandr Ovečkin. Přijíždí ale lídr celé divize. Blue Jackets vyhráli své poslední dva zápasy, Capitals naposledy prohráli, ale skalp vedoucího mančaftu je může dostat zpět na příčky play off.

02:00 Arizona Coyotes – New Jersey Devils

Arizona nevyhrává doma ani venku, je poslední v konferenci, s Buffalem se dělí i o poslední flek v celé lize, a navíc přestala dávat góly. Dohromady vstřelili Coyotes jen čtyři v posledních třech zápasech. Naposledy dokonce nedali ani jednu branku v Calgary. Devils jsou naopak příjemným překvapením. Po vítězství v Coloradu se mohou teoreticky po tomto duelu s Arizonou posunout do čela divize a dělit se o první místo v celé lize.

02:00 Nashville Predators – Anaheim Ducks

Skvělý měsíc listopad dovedl Nashville k bilanci 10 výher a 4 porážek (1 v prodloužení). Pořád ale mají Predators na čem pracovat. Za posledních osm duelů inkasovali čtrnáctkrát v poslední třetině. Naposledy je to doma stálo zápas s Vancouverem. Anaheim citelně postrádá své první dva centry Getzlafa s Keslerem, a tak v Pacifiku zůstává mírně za očekáváním.

02:00 Carolina Hurricanes – Florida Panthers

Oba celky začínají mírně zaostávat v závodech o play off, takže by nutně potřebovaly nastartovat pohony. Floridě se to o den dřív nepovedlo, když ztratila vedení proti San Jose a prohrála. Carolina také hrála v pátek, ale její porážka byla jednoznačnějšího rázu.

03:00 Dallas Stars – Chicago Blackhawks

Ačkoli oba týmy dělí v tabulce jen bod, tak do vzájemného duelu jdou v opačném rozpoložení. Zatímco Dallas se v posledních třech zápasech radoval, Chicago se dvakrát muselo sklonit lepším soupeřům. Stars doma prohráli jen dva z jedenácti duelů aktuální sezony. Navíc s Hawks hráli nedávno venku a uspěli 4:3 v prodloužení.

04:00 Calgary Flames – Edmonton Oilers

Poslední buly padne v bitvě o Albertu. Calgary se poslední dobou spoléhá na netradiční eso. Je jím nováček Mark Jankowski, který má na kontě pět gólů, což je shodou okolností pátý nejlepší výsledek v klubu. Ve svém posledním duelu se dvakrát trefil proti Arizoně. Oilers se postupně musí zvednout ze dne. Horší v Pacifiku je jen beznadějně poslední Arizona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.