bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V nejlepších letech přistoupil na snížení platu. Islanders si pojistili Eberleho

15. června 2019, 15:36

Jan Vojkůvka

New York Islanders si pojistili na dalších pět let služby útočníka Jordana Eberleho. I s ohledem na slabší produktivitu, která ho v posledních sezonách provází, si však finančně trochu pohorší.

Devětadvacetileté pravé křídlo podepsalo s Islanders novou pětiletou smlouvu v celkové hodnotě 27,5 milionů dolarů. Průměrně si vydělá 5,5 milionů za rok, což je oproti předchozí smlouvě o půl milionu méně.

„Mám rád tento tým, od hráčů přes trenéry až po generálního manažera Lou Lamoriella. Spolu se svou ženou New York milujeme. Long Island nabízí nejen skvělé místo pro život s rodinou, ale také skvělý tým,“ řekl Eberle, podle něhož je včasná dohoda o nové smlouvě tím nejlepším, co se mohlo stát.

Ačkoliv je Eberle v nejlepších hokejových letech, jeho výkonnost tomu tolik neodpovídá. Poté, co uzavřel šestiletou smlouvu v Edmontonu na 36 milionů, měly jeho výkony spíše sestupnou tendenci. Když před sezonou 2017/18 odešel do Islanders, podařilo se mu nasbírat 59 kanadských bodů. Uplynulá sezona však byla jeho nejhorší v kariéře. 

V 78 zápasech zapsal 19 branek a 18 asistencí. Pouhých 37 bodů je jeho nejhorší výsledek v zámořské soutěži (stejný počet bodů měl i v sezoně 12/13, jenže tehdy kvůli výluce odehrál jen 48 zápasů).

I přesto ovšem ukázal, že je velmi platným hráčem. Islanders pomáhal výrazně v přesilovkách a byl rozdílovým hráčem, o čemž nejlépe svědčí pět vítězných branek, které vsítil. A navíc přišlo play off, ve kterém skutečně řádil.

„Když se podívám na celou sezonu, byl jsem chvíli nahoře a chvíli zase dole. Neměl jsem zrovna nejlepší začátek a až tak v únoru jsem se do toho pořádně dostal,“ přiznal Eberle. „V play off jsem pak posunul svou hru na vyšší úroveň a v tu chvíli jsem si řekl, že bych rád byl nadále součástí Islanders a chtěl dohodnout novou smlouvu,“ dodal. 

Eberle v bojích o Stanley Cup odehrál 8 zápasů s bilancí 4 branek a 5 asistencí. Islanders v prvním kole porazili 4:0 Pittsburgh, poté však prohráli 0:4 s Carolinou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.