bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas hlásí posilu z Evropy. Za nováčka NHL bude hrát Rus Vadim Šipačjov

5. května 2017, 10:00

Michal Sobotka

Ještě před startem světového šampionátu rozhodl o své budoucnosti. Ruský útočník Vadim Šipačjov se rozhodl opustit KHL. Minimálně další dva ročníky by měl oblékat dres nováčka NHL Vegas Golden Knights.

Třicetiletý Šipačjov si poprvé vyzkouší jinou soutěž než KHL. V té odehrál 445 zápasů a připsal si 412 bodů. S Petrohradem se navíc dvakrát stal jejím šampionem. Naposledy v aktuální sezoně. Do NHL nebyl nikdy draftován a ani si v ní dosud nezahrál. S Vegas Golden Knights podepsal dvouletou smlouvu v hodnotě 4,5 miliónů dolarů ročně.

„Vadim je šikovný tvůrce hry s působivou kariérou v KHL,“ chválil nového hráče generální manažer Vegas George McPhee. „V Rusku patřil mezi nejproduktivnější hráče, úspěchy měl také na mezinárodní úrovni a věříme, že se může předvést také v NHL,“ dodal. Šipačjov se momentálně připravuje v Kolíně nad Rýnem s ruskou reprezentací na start světového šampionátu.

Rodák z Čerepovce zakončil sezonu v KHL se 76 body v 50 zápasech, což mu vyneslo celkově třetí místo v produktivitě za Sergejem Mozjakinem a Iljou Kovalčukem. S reprezentačním výběrem Ruska se představí na svém čtvrtém mistrovství světa. Z předchozích tří vybojoval pokaždé medaili a ta měla vždy jinou hodnotu.

Doma má tedy zlato, stříbro i bronz. V září reprezentoval svou zem také na Světovém poháru, kde se ale představil jen ve dvou zápasech. Bodovat v nich nedokázal. O zájmu Vegas o Šipačjova se hovořilo už v průběhu aktuálního ročníku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.