bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas vítězí, ale trápí jej zranění gólmanů. Štafetu po Subbanovi může převzít Dansk

22. října 2017, 16:30

Michal Sobotka

Vstup do své první sezony mají jak z říše snů. Hokejisté Las Vegas vyhráli šest z úvodních sedmi zápasů. Nezkosilo je ani zranění jedničky Marca-Andrého Fleuryho. Teď se ale Golden Knights možná budou muset vyrovnat i se ztrátou jeho náhradníka Malcolma Subbana.

Mladší bratr už ostříleného zadáka Nashvillu odchytal v NHL jen dva zápasy, než jej trochu překvapivě chtěl Boston umístit na farmu. Přesun se ale neobešel bez umístění Subbana na krátkodobou listinu volných hráčů, odkud si jej stáhlo do svých služeb Las Vegas. Jenže z občasného naskočení do brány se měla stát dlouhodobá záležitost.

Nováčkovi se totiž zranil Marc-André Fleury a rázem se před Malcolmem Subbanem odkryla velká příležitost. Třiadvacetiletý brankář ji chytil za pačesy. Vyhrál oba své duely a nakročeno měl i k třetí výhře, jenže deset minut před koncem třetí třetiny proti St. Louis se zranil. Z ledu odjížděl frustrovaný, věděl, že je něco v nepořádku, ale nespokojené emoce nedokázal zadržet.

Podle původních zpráv si poranil tříslo. Trenér Gerard Gallant samozřejmě po utkání mlžil. „Více budeme vědět až příští den, teď vám toho moc neřeknu,“ tvrdil. Do branky tak naskočil další nováček. Oscar Dansk je už třetím mužem, kterého Vegas v brankovišti musí nuceně vyzkoušet. Vedl si obstojně, i když jednou inkasoval.

„Co jsem mu řekl? Běž tam a užij si to,“ prozradil Gallant, jak vypadal jeho krátký proslov k Danskovi. Švédský brankář ho v tomto směru nezklamal. „Měl jsem kliku, protože zrovna probíhala komerční přestávka. Mohl jsem se tak trochu více rozcvičit,“ popsal první minuty třiadvacetiletý gólman, kterého před pěti lety draftoval Columbus.

Na svůj kompletní debut možná nebude muset čekat dlouho. Proti Blues zvládl bezmála čtrnáct minut. Za tři dny ale Vegas hostí Chicago, a pokud se zdravotní stav Malcolma Subbana výrazně nezlepší, čeká Danska velká premiéra a velká výzva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.