bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velkolepá rozlučka! Do Trenčína mají dorazit Toews, Lidström a další hvězdy

23. července 2023, 18:30

Marek Hedbávný

Slovenská ikona Marián Hossa se 18. srpna rozloučí s veleúspěšnou kariérou – v Trenčíně pořádá exhibici, kam dorazí i velké osobnosti ze zámoří.

Hossa ukončil kariéru kvůli zdravotním problémům v roce 2017, a to coby druhý nejproduktivnější Slovák v historii NHL (víc bodů získal jen Peter Šťastný). Také v počtu startů zůstává v historickém žebříčku druhý, tentokrát za Zdenem Chárou.

A hlavně... Získal hned tři Stanley Cupy! Všechny s Chicagem, a právě odtud dorazí na Slovensko členové tehdejší dynastie: účast potvrdili třeba Dustin Byfuglien s Niklasem Hjalmarssonem, podle zámořských médií zřejmě dorazí i Jonathan Toews, Duncan Keith a Patrick Sharp.

Hossa si zahrál také za Detroit, odkud na exhibici přilákal Nicklase Lidströma i Henrika Zetterberga, a díky působení v Ottawě zase zlákal Daniela Alfredssona.

Ze slovenských legend by se měli na Hossově rozlučce ukázat Miroslav Šatan, Jaroslav Halák, Marián Gáborík, Zdeno Chára, Peter Bondra nebo Michal Handzuš. Z Čechů účast přislíbili Martin Havlát s Michalem Rozsívalem.

Zřejmě tak půjde o exhibici, která nemá v Evropě obdoby. Není divu, že v prodeji zůstává pouze sto lístků na stání. „Samozřejmě, že během mistrovství světa byla na Slovensku zajímavá jména, ale tohle je něco, co slovenský fanoušek nemá možnost zase tak často zažít," uvedl Hossa na nedávné tiskové konferenci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.