bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký, silný kluk s potřebnou dávkou šikovnosti, chválí si Nestrašila v Carolině

22. listopadu 2014, 17:30

Jiří Lacina

Úlovek v osobě Andreje Nestrašila, kterého získala Carolina kvůli riskantnímu tahu Detroitu z waiver listu docela zadarmo, se líbí. Nový klub si ho nemůže vynachválit. Carolina přivítala třiadvacetiletého českého forvarda jako hráče, který rozšíří útočnou sílu „Canes“.

Nestrašil se připojil k týmu Caroliny na tripu. Hurricanes mají za sebou utkání v Dallasu (kde vyhráli 6:4) a Los Angeles (prohra 2:3). Než zase obrátí k domovu, čekají je ještě duely v Coloradu, Floridě a Pittsburghu. Česká posila by měla být k dispozici už v sobotu proti Coloradu.

Carolina je samozřejmě jiný kalibr než Detroit. S patnácti body třetí nejslabší tým Východní konference, který začal sezónu osmi porážkami v řadě, nabídne Nestrašilovi určitě víc prostoru než náročný Detroit, kde se mladým hráčům obvykle odměřuje čas a příležitost laboratorním kapátkem. Své by mohl vyprávět třeba Jiří Hudler.

Kouč Hurikánů Bill Peters, bývalý asistent trenéra v Detroitu, navíc pražského rodáka dobře zná. „Je to velký, silný kluk,“ řekl na adresu příchozí posily. „Je těžký na puku, dovede si ho pokrýt. K tomu má slušnou technickou výbavu. Je docela všestranný, může hrát i na přesilovce.“

Nestrašil je se svými 188 centimetry a 95 kilogramy opravdu velmi dobře fyzicky vybaven. Po třech letech na farmě v Grand Rapids letos debutoval v National Hockey League. Zatím odehrál třináct zápasů s bilancí dvou asistencí. Loni nasbíral v AHL v 70 utkáních 36 bodů (16+20) a byl pátým nejproduktivnějším hráčem Griffins. V play off byl v rámci svého týmu čtvrtý.

Za Českou republiku stihl nastoupit na Mistrovství světa osmnáctiletých 2009, následující dva roky reprezentoval na dvacítkách. V NHL prošel draftem v roce 2009, kdy si ho Detroit vybral ve třetím kole jako 75. celkem.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.