bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veterán Kunitz končí kariéru. Splnili jste mi dětský sen, řekl

31. července 2019, 14:40

Ondřej Mach

Po patnácti sezonách v National Hockey League se Chris Kunitz rozhodl ukončit kariéru. Devětatřicetiletý útočník bude působit u Blackhawks jako hráčský vývojový poradce. Kunitz se může pyšnit čtyřmi prsteny pro vítěze Stanley Cupu nebo olympijskou medailí z roku 2014.

Ve své nové roli bude Kunitz pomáhat trenérům Blackhawks na úrovni NHL a AHL. Sympatický útočník nikdy neprošel draftem, kariéru v nejlepší hokejové lize světa zahájil v dresu Anaheimu. S Ducks v roce 2007 vyhrál Stanley Cup, další tři přidal později s Penguins (2009, 2016, 2017). Mimo jiné si jednou zahrál na All-Star Game a s Kanadou získal zlatou olympijskou medaili v roce 2014. 

„Cítím se velmi šťastný, že jsem za posledních patnáct let byl součástí čtyř úžasných organizací,“ řekl Kunitz v tiskovém prohlášení. „V první řádě chci upřímně poděkovat Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning a Chicago Blackhawks. Každá z těchto organizací byla příkladem nejen pro mě, ale i mé děti, jaká by měla být skutečná profesionalita.“ 

„Zadruhé bych rád poděkoval majitelům, trenérům, managementu. Vaši lásku ke hře, týmu a komunitě jsem viděl každý den. Jsem velmi šťastný, že jsem s vámi mohl pracovat,“ pokračoval. 

„A konečně, děkuji za všechno svým spoluhráčům. Jako mladého jste mě naučili dávat to nejlepší. Vaše vedení mě formovalo v hráče, o kterém jsem věděl, že můžu být. Dostal jsem příležitost hrát s nejlepšími týmy a nejlepšími hráči a jsem vděčný za náš smích a přátelství. Děkuji, že jste mi splnili můj dětský sen,“ uzavřel.

Kunitz v NHL dohromady odehrál 1 022 utkání a zapsal 619 bodů (268+351). Ve třináct sezonách z patnácti se podíval do play off, kde vstřelil 27 gólů a nasbíral 93 bodů ve 127 duelech. Poslední rok v dresu Chicaga nastoupil k 56 zápasům a získal deset bodů (5+5). 

„Chris měl vynikající kariéru. Jeho čtyři Stanley Cupy a olympijské zlato mluví samy za sebe,“ uvedl hlavní trenér Blackhawks Jeremy Colliton. „Když jsem ho loni trénoval, uvědomil jsem si, jak výhodný by mohl být pro naše zaměstnance a organizaci. Jsem velmi rád, že je součástí naší trenérské skupiny.“ 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.