bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrbata na odpis? Nikoliv, o českého střelce stojí čtyři kluby a dohoda je na spadnutí

19. července 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Kdysi vyhlášený kanonýr a ještě loni účastník All-Star Game tentokráte vyhořel, sezóna 2015-16 mu vůbec nevyšla, zmohl se jen na třináct gólů a hodně pošramotil svou pověst vynikajícího a hlavně spolehlivého střelce.Radim Vrbata přesto nemá ani ve pětatřiceti letech o nabídky nouzi, hned pro několik celků by mohl představovat levné řešení, jak obstarat slušný přísun branek. Aktuálně je prý mladoboleslavský patriot v hledáčku čtyř generálních manažerů.

 

Vrbata odchází z Vancouveru s poněkud rozporuplnými pocity. Vždyť Canucks před dvěma lety kývl na lukrativní kontrakt nejen kvůli slušným penězům, ale hlavně kvůli možnosti zahrát si po boku Daniela a Henrika Sedinů, dokonale sehraných švédských dvojčat, po jejichž bok se hodil nejen držením hole, ale i podobným herním stylem. Těšil se na ně, očekával, že jim to bude klapat.

Nemýlil se, první sezónu, kterou odehrál především vedle nich nasázel, 31 gólů a řekl si o premiérovou pozvánku na Utkání hvězd. Poté se ale vše zvrtlo, odešel Nick Bonino, síly v ofenzívě Kosatek se přeskupily. Vrbata najednou musel nastupovat na kraji útoku vedeného Bo Horvatem, nebo Jaredem McCannem. Nic proti nim, oba mají svou kvalitu, jen si s "Vrbičem" nerozuměli.

Podobně kdysi narazili Jamie Benn a Jaromír Jágr, dva vynikající hokejisté, kteří ovšem hrají každý zcela odlišně. "Přizpůsobit se musí on, já těžko ve svém věku předělám svůj hokej," láteřil kladenský srdcař. Podobně po zpackané sezóně hovořil i Vrbata. "Kdybych býval věděl, že budu bruslit vedle Horvata s McCannem, uvítal bych výměnu. Ve svém věku vím, co potřebuji, aby se prosazoval."

Ani jeden ze slibných junáků daným receptem nebyl, bývalý forvard Colorada Avalanche, Caroliny Hurricanes či Arizony Coyotes přicházel do Vancouveru kvůli Sedinům. "Podepsal jsem to, abych hrál s nimi," řekl o dvouleté smlouvě, na které se dohodl s GM Jimem Benningem. Nyní jedná nejspíše s jeho protějšky, byť identita celků zůstává utajena. Nahlas se mluví o jediném klubu.

Říká se, že Vrbata by mohl zamířit zpátky do Arizony. U Kojotů odehrál šest sezón a pokaždé si vedl slušně, jednou dokonce nasázel 35 gólů a krátce se ucházel o Maurice Richard Trophy. Jeho agent Rich Evans tvrdí: "Bavíme se s kvartetem klubů o struktuře kontraktu a doufáme, že se již brzy dohodneme." To jsou vcelku konkrétní jednání, když se již řeší jen délka a výše smlouvy, případně rozložení bonusů, že?

Vrbata totiž není nikým považovaný za špatného hokejistu. V zámoří vnímají jeho situaci tak, že v minulém ročníku zkrátka měl smůlu na spoluhráče, se kterými si nesedl. Vždyť již tolikrát ukázal, co dokáže po boku těch "správných parťáků". "V příhodných podmínkách můžu být stále velkým přínosem," myslí si. A stejného názoru jsou minimálně čtyři generální manažeři.

"Vrbič" zkrátka není zralý na odpis, ale na podpis. Levný a krátkodobý, ale podpis.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.