bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výbuch jménem Lindholm. Vancouver už přemýšlí, jak se Švéda zbavit

6. března 15:30

Tomáš Zatloukal

Když opentlil svůj debut dvěma góly, mělo se za to, že Canucks vyhráli jackpot. Jenže Elias Lindholm od té doby nepředvedl mnoho dalšího. Přidal jen čtyři body, což v kombinaci s vysokou cenovkou působí na fanoušky Kosatek jako rudý hadr na býka. A nejen na ně, i management kanadského klubu se vehementně zamýšlí, co se zkušeným centrem dál.

Nejlepší dostupný střední útočník na trhu.

Specialista na buly.

Skvělý dopředu, minimálně stejně dobrý v defenzívě.

Navíc reprezentant Tre Kronor, kterých už měli Canucks na soupisce vícero (včetně největší hvězdy Eliase Petterssona)  a historicky s nimi mají znamenité zkušenosti.

Lindholm zkrátka působil jako posila snů.

Obzvlášť když přišel v rámci výměny, při které GM Patrik Allvin, mimochodem Lindholmův krajan, dokonce dokázal ušetřit místo pod platovým stropem.

Jenže po báječné premiéře přišlo herní i bodové trápení. Po 15 zápasech je na 6 bodech (4+2).

Mizérie je ještě viditelnější s ohledem na to, že Andrej Kuzmenko má u divizních rivalů z Calgary o gól víc. Za 10 duelů.

Právě za produktivního Rusa a draftové volby Lindholm před měsícem a půl přišel. Momentálně se zdá, že vydělali na celé čáře Flames. Oproti predikcím expertů.

A podle Chrise Johnstona ze zámořského webu The Athletic už mohl být Lindholm zase o dům dál. Allvin se pokoušel domluvit trejd s Bostonem.

Proč? Nejen kvůli tomu, že se Lindholmovi nedaří a neposunul kádr směrem, jakým se očekávalo. Šlo o klasické „zabití dvou much jednou ranou“.

Allvin se potřeboval zbavit Lindholmova konmtraktu, aby vznikl dostatek prostoru pro Jakea Guentzela.

Vytouženou akvizici jak klubového prezidenta Jima Rutherforda, tak kouče Ricka Toccheta. Oba ho znají z Pittsburghu a Pens se netají tím, že schopný střelec je na prodej.

Chtějí ho vyměnit co nejdříve.

Vancouver je stále favoritem v honu na Guentzela, nicméně to se zvýšením prostoru pod platovým stropem (aktuálně mají Nucks k dispozici cca 3 miliony dolarů) bude muset vymyslet jinak.

První pokus o Lindholmův přesun do Východní konference nevyšel. Zřejmě bude následovat další, Allvin bude muset být kreativní. Co vymyslí?

Odpověď mohou přinést už následující hodiny, protože Tučňáci by prý rádi měli Guentzela ze Steel City fuč ještě dnes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.