bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výhra pro všechny. Holland je vysvobozen a Leafs si udělali prostor na podpis Räma

11. prosince 2016, 15:00

Vojtěch Balon

Touha podepsat finského brankáře Karriho Räma a zároveň si udržet určitou flexibilitu v povoleném limitu padesáti podepsaných hráčů přivedla generálního manažera Toronto Maple Leafs Loua Lamoriella k trejdu centra Petera Hollanda do Arizony.

Sázka na Jhonase Enrotha se Torontu nevyplatila a klub za nepřístojné vyjadřování se v internetové diskuzi nedávno suspendoval dalšího brankáře Garretta Sparkse, určitou stabilitu na postu dvojky by měl konečně přinést podpis finského maskovaného muže Karriho Räma, který nedávno podepsal s Maple Leafs zkušební kontrakt, prakticky okamžitě poté si nechal nastříkat masku klubovými motivy Toronta a už si i stihl zachytat za farmářský celek Toronto Marlies.

Peter Holland se může radovat, v poslední době totiž vůbec nehrál a po necelé třetině základní části má na svém kontě jen devět odehraných utkání s bilancí jedné asistence a průměrným časem na ledě ani ne 11 minut na zápas. Rodák z ontarijského Caledonu si prakticky ihned poté, co jeho výměna vyplynula na povrch, nastavil si logo Coyotes jako profilový obrázek na svém twitterovém účtu.

V arizonské poušti by mohl pětadvacetiletý centr oživit svou kariéru, Yotes se totiž vůbec nedaří a trenér Dave Tippett navíc postrádá typologicky podobného centra Brada Richardsona, tak se nechme překvapit, jaký prostor dostane náhrada, kterou mu sehnal generální manažer Chayka z Toronta.

A to poměrně lacino: pokud s Hollandem Kojoti prodlouží končící smlouvu anebo jej vymění, Leafs obdrží volbu v šestém kole draftu. Pokud po sezóně půjde kanadský centr o dům dál, Toronto ostrouhá bez žádné protihodnoty.

Všechny zúčastněné strany si mohou mnout ruce. Yotes levně získali náhradu za zraněného Richardsona, Maple Leafs pak manévrovací prostor a Peter Holland více prostoru na ledové ploše. Win-win situace, jak se za velkou louží říká.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.