bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vykoupit Darlinga a nechat si Mrázka? Hledá se brankářské řešení pro Hurikány

19. května 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

2,35 milionu dolarů. Ano, to je suma, jíž si ročně v NHL vydělá Stephen Johns z Dallas Stars. Co na tom? Na stejné peníze letos vyšlo Carolinu kompletní brankářské duo ve složení Curtis McElhinney, Petr Mrázek. Ano, za plat nikterak výjimečného ligového obránce měli Hurikáni dva velice solidní gólmany, přičemž heroické výkony Mrázka je dotáhly do play off.

Ne, onen příměr se neměl nijak dotknout Johnsových kvalit, ani nenarážel na fakt, že americký zadák v této sezoně neodehrál ani mač.

Šlo o smeknutí před tím, že za peníze, které mnohdy v NHL bere brankářský náhradník, dostali Hurricanes od Mrázka s McElhinneym zatraceně hodně muziky. A s tak výhodným kaufem už v Carolině počítat nemohou.

Jak ambiciózní Čech, tak zkušený Kanaďan jistě budou chtít dostat přidáno. Vždyť obstáli i ve vyřazovacích bojích, o Mrázkovi se v jednu chvíli dokonce psalo jako o kouzelníkovi, čaroději. Kdo ví, jak by jeho statistiky vypadaly nebýt zranění ze série s NY Islanders.

Ve světě spekulací ještě chvíli zůstaňme. Carolina potřebuje vyřešit, kdo za ni bude chytat v nové sezoně. Panuje obecná shoda, že Mrázek si může říct o násobek své letošní gáže (1,5 milionu dolarů) a že by na hráčském trhu bez problémů našel zájemce o své služby.

V sezoně, kterou lze označit jako "buď, anebo", dokázal, že může být v NHL gólmanskou jedničkou. Brilantním závěrem základní části, kdy vyhrál 11 ze 13 zápasů, opět připomínal toho bezstarostného machra, o kterém se před časem mluvilo jako o kandidátovi na Vezina Trophy.

Pro Hurikány by nebylo problém Mrázka udržet, místa pod platovým stropem mají habaděj. Sám ostravský rodák už během sezony opakovaně řekl, že by zůstal rád, pochvaloval si mimořádnou atmosféru v talentem nabitém týmu, včetně (občasné) přítomnosti krajana Martina Nečase.

S Carolinou může podepsat víceletou smlouvu a stát se na několik sezon mužem číslo 1. McElhinney podobnou perspektivu nepředstavuje, zároveň je jeho výkonnostní strop níže. Dá se tušit, že věčný gólmanský cestovatel půjde o dům dál.

Mrázek by mohl utvořit zajímavý tandem s talentovaným, leč neprověřeným Alexem Nedeljkovicem. Toto řešení by sebou neslo ještě jeden krok: vykoupení posledního roku kontraktu se Scottem Darlingem, jemuž se rozhodně u Hurricanes nepodařilo splnit očekávání.

Varianta Mrázek, Nedeljkovic působí slibně. Nikdo neříká, že se tak v Carolině skutečně rozhodnou, nicméně by získali dva borce v ideálním věku, jejichž potenciál není vůbec marný. Ročně by vyšli na více než 2,35 milionu dolarů, ale i tak by mohli patřit k nejlevnějším brankářských párům v NHL. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.