bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vymazaný Pastrňák? Musí se konečně ukázat, burcuje trenér Medvědů

3. května 10:30

Tomáš Zatloukal

Úkol zněl jasně: David Pastrňák nesmí projet! A torontským Maple Leafs se nelehkou misi podařilo splnit, dvakrát za sebou havířovského rodáka, superhvězdu NHL, ustrážili a pokaždé šlo o klíč k vítězství. A tak sérii mezi tradičními kluby rozhodne až sedmý zápas. A bostonský kouč Jim Montgomery má jasno, kdo by měl po dvou plonkových večerech zazářit.

 “V téhle fázi sezony musí ti nejlepší hráči hrát nejlíp z celého mančaftu. Je na čase, aby Pasta dominoval tak, jak u něj bývá zvykem,” míní Jim Montgomery.

Dobře ví, že to Pastrňák coby jeho největší útočná zbraň nemá vůbec jednoduché. Toronto se na něj zaměřuje, klidně nechá relativně volného Pavla Zachu a raději  znepříjemňuje každou sekundu na ledové ploše číslu 88.

Ani ostřílený kapitán Brand Marchand nezajímá Maple Leafs tolik.

I tak ale Montgomery potřebuje, aby se Pastrňák, autor 110 bodů v základní části, s urputným bráněním popasoval. Aby se blýskl překvapivou akcí, vzal to na sebe. Stejně jako jiné numero 88 v poslední partii – dvougólový Švéd William Nylander.

Svého velkého kamaráda tentokrát Nylander jednoznačně zastínil.

A Montgomery si moc a moc přeje, aby se karta pro rozhodující mač obrátila. „Potřebujeme od Pasty, aby ve zlomových chvílích ukázal nějaký majstrštyk. Marchandovi už se to povedlo, teď je řada na něm,” lze volně přeložit jeho slova.

Nutno podotknout, že v podání Pastrňáka není v žádném případě letošní play-off nějakým propadákem. Je na bilanci 2+2 a snaha se mu nedá vytknout ani za pátý a šestý duel, během kterých zapsal celkem osm střel mezi tři tyče. Nikdo z Bostonských nebyl aktivnější.

Na druhou stranu, když je Pastrňák na kluzišti, tak při rovném počtu hráčů Bruins tahají za kratší konec, ocitají se pod tlakem a mají nelichotivé skóre 2:4.

Je to jen „Pastou”?  Kdepak. A nejde jen o vizitku defenzívy, které čelí. Nemá k ruce centra formátu Johna Tavarese, Nathana MacKinnona či jako dřív Patrice Bergerona. To se musí projevit.

Jenže nároční fanoušci toto budou těžko reflektovat. Chtějí od Pastrňáka zázraky. A Montgomery se k nim snaží hokejového virtuóza vybičovat. Protože chápe, že jedině právě Pastrňák je jich schopen. Že on je jeho trumfovým esem i největší nadějí.

Dočká se?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.