bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington otočil duel s Pittsburghem a zůstává naživu, Ottawa doma vybojovala mečbol

7. května 2017, 4:08

Michal Sobotka

Tři góly v poslední třetině je udrželi ve hře. Hokejisté Washingtonu se s letošním play off zatím neloučí. V domácím prostředí otočili vývoj utkání s Pittsburghem a vynutili si šesté utkání. To se bude hrát také v sérii Ottawy s Rangers a v lepší pozici do něj půjde kanadský celek.

Ottawa Senators – New York Rangers

5:4p (1:2, 2:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Stone (Wideman, Z. Smith), 29. Hoffman (MacArthur, Karlsson), 29. Pyatt (Z. Smith), 59. Brassard (MacArthur, Karlsson), 67. Turris (Burrows, Karlsson) – 5. Fast (B. Smith, Hayes), 6. Holden (Vesey), 38. McDonagh (Grabner, Stepan), 53. Vesey (Skjei, Stepan).

Stav série: 3:2.

Obránce Erik Karlsson nedohrál čtvrtý duel. Pro pátý byl ale připraven a jeho důležitost pro Ottawu se ukázala. Švédský bek nasbíral tři asistence. Přesto měli domácí několikrát v zápase pořádné trable. Nezachytili vůbec start do utkání a ještě minutu a půl před koncem třetí části prohrávali. Pak ale úřadoval ještě loni hráč Rangers Derick Brassard a v prodloužení přiblížil Senators blíž konferenčnímu finále Turris.

C. Anderson (OTT) – odchytal 66:20 minut, 29 zákroků, úspěšnost 87,9 %
H. Lundqvist (NYR) – odchytal 66:25 minut, 32 zákroků, úspěšnost 86,5 %

1. hvězda: Kyle Turris (OTT)
2. hvězda: Derick Brassard (OTT)
3. hvězda: Jimmy Vesey (NYR)

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Burakovsky (Shattenkirk, Eller), 43. Bäckström (Burakovsky), 48. Kuzněcov (Johansson, Carlson), 48. Ovečkin (Eller, Schmidt) – 11. Hagelin (Bonino, Hainsey), 25. Kessel (Malkin, Crosby).

Stav série: 2:3.

Jeden gól může zcela změnit náladu na stadionu. Washington se dvě třetiny marně pokoušel dostat do vedení. V domácím prostředí proti Penguins v této pozici nebyl ani jednou. Přišla ale třetí část, Bäckströmovo vyrovnání, neproměněná šance Bonina a od té doby bylo na ledě jen jedno mužstvo. Navíc Capitals zasadili soupeři dvě rány během neclé půlminuty. Výsledek už poté udrželi a vynutili si šestý zápas.

B. Holtby (WSH) – odchytal 60:00 minut, 20 zákroků, úspěšnost 90,9 %
M. Fleury (PIT) – odchytal 57:42 minut, 28 zákroků, úspěšnost 87,5 %

1. hvězda: Nicklas Bäckström (WSH)
2. hvězda: Andre Burakovsky (WSH)
3. hvězda: Braden Holtby (WSH)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.