bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Wells Fargo Center se baví hokejem. Nikdy se nevzdáváme, hlásí Jakub Voráček

9. prosince 2016, 13:00

Jiří Lacina

„Zavřete oči a představte si, že je rok 1980. Jeden gól bere všechno,“ zavzpomínali si na serveru csnphilly.com. Philadelphia tehdy přejela v prvním kole play off Edmonton 3:0 na zápasy. Poslední duel končil výhrou Flyers v Kanadě 3:2 v prodloužení.

Tentokrát až o tolik nešlo, pořád se hraje jen základní část. Místo devatenáctiletého Waynea Gretzkyho táhne Oilers devatenáctiletý Connor McDavid. Také parta obávaných tvrďáků z Broad Street už nahání hrůzu jinak než pěstmi a surovou hrou. Zápas to byl ve čtvrtek každopádně nádherný.

Olejáři vedou Pacifickou divizi, Letci jsou v nadupané Metropolitní divizi třetí. Silné týmy, krásný ofenzivní hokej. Ještě ve 46. minutě vedení hostů 3:5, pak úchvatný obrat domácích. Vítězný gól minutu a půl před koncem. Tři body pro Claudea Girouxe (2+1), čtyři body pro Jakuba Voráčka (1+3). Sedmé vítězství v řadě. Wells Fargo Center se hokejem zase baví!

Takhle můžeme uspět v play off

Poslední roky to taková paráda obvykle nebyla. Kolísavé výkony, lopotná dřina o každý bod. Teď si tenhle tým najednou zase věří. „Nikdy se nevzdáváme, bez ohledu na to, jaký je výsledek,“ řekl po těsném triumfu nad Oilers Jakub Voráček. „Máme hodně skvělých ofenzivních hráčů. Znovu jsme to dokázali. Raffl byl ohromný. Měli jsme dost šancí a zvládli jsme to.“

Zápas nádherně gradoval. Jen v poslední třetině byl poměr střel 15:13 pro Edmonton. Na góly skončila třetí dvacetiminutovka 2:3. Vítězná trefa domácích, to byla óda na hokejovou radost. Voráček narýsoval nádherný dlouhý pas odrazem o mantinel, Michael Raffl si kotouč zpracoval, nacpal se před bránícího hráče a zavěsil.

„Jakey mi to odrazil od mantinelu. Chce po mě tyhle věci a je na mě proto dost tvrdý,“ svěřil se osmadvacetiletý Rakušan Raffl. „Dostal jsem se za obránce a nacpal to nahoru.“

Podle statistické centrály Elias Sports Bureau dokázali Flyers zvrátit dvakrát dvougólové vedení soupeře (0:2 a 3:5) a nakonec vyhrát vůbec poprvé ve své klubové historii. „Rychlé utkání se spoustou emocí. Jako v play off. Možná nejzábavnější zápas roku. Fanoušci byli neskuteční,“ zhodnotil duel Claude Giroux.

Brankář Flyers Steve Mason, který byl při Neuvirthově zranění podroben vysoké zátěži a aktuálně chytal už patnáctý z posledních šestnácti zápasů, začíná vypadat trochu unavený. Spoluhráči ho za jeho nasazení odškodnili. Čtvrteční vítězství bylo Masonovým šestým v řadě, což znamená pro brankáře Letců nový osobní rekord.

„Před pár dny byl ‚Mase‘ náš nejlepší hráč a táhnul ostatní,“ vyzdvihl trenér Flyers Dave Hakstol. „Dnešek možná nebyl jeho nejlepším dnem, ale byl docela dobrý. Chlapi bojovali, někteří se potýkali s drobnou únavou. Tak to chodí. Každý nemůže mít každou noc nejlepší.“

Philadelphia se poslední čtyři roky dvakrát vůbec neprobojovala do play off, dvakrát vypadla v prvním kole. Letošní sezóna dává naději, že by Letci konečně mohli doletět trochu dál. Právě vzájemná zastupitelnost a schopnost se doplnit dělá podle Jakuba Voráčka z Flyers odolné mužstvo.

„Takhle se stáváme velkým týmem,“ kvitoval nejproduktivnější Čech v NHL, jenž se čtyřmi body vyšvihl na šesté místo ligového bodování, výkony Philadelphie. „Mase chytal posledních šest zápasů. Dneska to nebyla jeho nejlepší noc, ale my jsme to pro něj vyhráli. Právě takhle se dostáváte do play off, takhle tam můžete uspět!“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.