bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yzerman si škrtá další bod. Johnson prodloužil v Tampě o sedm let

12. července 2017, 11:15

David Motloch

Perné léto manažera Stevea Yzermana a celé organizace Tampy Bay je v plném proudu, ačkoliv seznam úkolů už se stihl radikálně smrsknout. Další důležitý střípek mozaiky Lightning je totiž pod smlouvou. Útočník Tyler Johnson jakožto omezeně volný hráč pomalu mířil k arbitráži, nakonec však ve slunné Tampě prodloužil o sedm let. Celková výše smlouvy je vyčíslena na 35 milionů dolarů.

Rodák z amerického Spokane za sebou nemá bůhvíjak šťastné hokejové období, takže výsledná částka podepsané smlouvy předčila očekávání mnoha lidí. Tampa Bay si služby Tylera Johnsona pojistila na dalších sedm let za celkovou sumu 35 milionů dolarů. V průměru si vzrůstem maličký útočník přijde na pět milionů ročně. 

„Jsem šťastný, že zůstávám v této skvělé organizaci. Tohle bylo to místo, kde jsem chtěl být. Když Steve Yzerman řekl, že mě chce udržet, věděl jsem, že se domluvíme. Bylo sice těžké takovou dobu čekat, ale jsem rád, že jsme to dotáhli do konce a už se těším na led, naší šatnu a spoluhráče. Chci zde vyhrát Stanley Cup pro Jeffa Vinika (vlastník klubu - pozn. redakce) a naše skvělé fanoušky,” měl vyčerpávající proslov k podpisu smlouvy Tyler Johnson.

Nikdy nedraftovaný hokejista se v NHL naplno prosadil v ročníku 2013/14, kdy odehrál kompletní základní část. Své osobní maximum si pak drží z následující sezóny, kdy si během 77 startů připsal 72 bodů. Od té doby výkony amerického hráče trochu stagnují. V ročníku 2015/16 dosáhl pouze na metu 38 bodů, v loňské sezóně pak posbíral bodů 45. 

V obou případech nesou minimálně částečnou vinu za horší statistiky zranění, která útočník Tampy v posledních dvou letech prodělal. Za zmínku jistě stojí i rozpojení tria s názvem „The Triplets,” jelikož právě v období spolupráce s Ondřejem Palátem a Nikitou Kučerovem zažil Johnson zatím nejlepší formu. 

GM Bolts Steve Yzerman si dalším podpisem pomalu a jistě krátí svůj seznam úkolů, který měl naplánovaný na letošní léto. Z větších jmen mu už prakticky zbývá pouze jediné - Ondřej Palát. Také on, podobně jako Johnson, má namířeno k arbitráži. Pravděpodobnější scénář však stále hovoří o dohodnutí mezi oběma stranami dříve, než začne soud.  

„Vážně cítím, že zde mám největší šanci vyhrát pohár." - Tyler Johnson

Brzy sedmadvacetiletý Johnson si během své nové smlouvy s Lightning přijde na hezké peníze, především však délka závazku hovoří jasně o víře amerického rodáka, že jej vysněný zisk Stanleyova poháru může potkat v Tampě. „Myslím si, že máme partu, která to může dokázat. To byl velký důvod, proč jsem stál o to zůstat tady v Tampě. Vážně cítím, že zde mám největší šanci vyhrát pohár."

Nutno podotknout, že Yzerman podobné názory na Tampu přes léto zatím výrazně podpořil. Již dříve avizoval příchod zkušeného obránce a experta na zblokované střely Dana Girardiho a čtyřnásobného vítěze Stanley Cupu Chrise Kunitze. Prostor pro další manévrování si uvolnil odchodem talentovaného Jonathana Drouina. Tím dal prakticky najevo, koho ze dvou drobounkých útočníků upřednostnil.

Tampa má ještě podle serveru capfriendly.com necelých devět milionů dolarů pod platovým stropem, tyto peníze podle všech předpokladů použije na smlouvu pro Ondřeje Paláta. Pokud se tak skutečně stane, střípky mozaiky Tampy by se tak mohly opět celé slepit. S příspěvkem pevného zdraví (loni Lightning bojovali s rozsáhlou marodkou) by pak Stamkosova parta mohla dojít opět daleko a odčinit tak loňský nepostup do play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.