bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za Jágrem, či zpátky do Hockeytownu? Hledá se kupec pro Hudlera

5. února 2016, 10:28

Tomáš Zatloukal

Když před pár týdny čelil dotěrným otázkám zámořských novinářů ohledně své produktivity, hlásil: "Nepanikařím. A navíc válí Johnny Gaudreau, já se mu snažím na ledě hlavně nepřekážet." Jiří Hudler svou situaci zlehčoval, nicméně na legrácky již není čas. Jeho budoucnost v Calgary vypadá dosti nepravděpodobně, vždyť ani v lednu nezazářil (za sedm zápasů nakupil kvartet bodů), navíc zase válčil se zraněním. Flames jej patrně vymění některému z aspirantů na úspěch v play-off. Komu?

Olomoucký rodák by podle zámořské televize ESPN mohl skončit ve dvou pro našince velmi zajímavých destinací. Mluví se o Floridě Panthers, kde by podporoval ofenzivní choutky Jaromíra Jágra, Saši Barkova, Vincenta Trochecka.či Nicka Bjugstada, a také o detroitských Rudých křídel, které by potřebovali citelně zvýšit svou útočnou sílu.

K oběma návrhům vedou různé indície, včetně nejčerstvějších zpráv. Floridský GM Dale Tallon se nechal slyšet, že by rád při přestupové uzávěrce získal střelce. Panteři sice vítězí, ale až bohorovně spoléhají na mistrovství obou svých gólmanů. Je otázkou, zda "malý generál" představuje dobré řešení, zatím nakupil jen šest přesných zásahů.

Hudler nicméně v minulosti několikrát ukázal, že střílet góly umí, loni se zastavil na 31 gólech. Za rovné čtyři miliony dolarů za sezónu navíc vyjde při svém nesporném talentu Hudler poměrně lacino. Stane se Tallonovým terčem? Pokud ne, možná se o jeho návrat do Detroitu pokusí generální manažer Ken Holland. I on shání produktivního borce.

"Hodily by se nám lepší výkony směrem dopředu," netají se Pavel Dacjuk. Ruský fenomén je poněkud nešťastný z toho, že Rudá křídla příliš často neskórují. Změna v herním systému je vyloučena, od trenérského kolektivu zaznělo, že přírůstku gólů neobětuje zhoršení defenzívy. A tak se nabízí jediné řešení, příchod kvalitního forvarda.

Loňský vítěz Lady Byng Trophy zatím nakupil jen 26 bodů a od Plamenů se nejspíše nedočká nového kontraktu. Svou misi splnil, vychoval Gaudreaua, Seana Monahana i Sama Bennetta. Nyní je na řadě jiný cíl. Měl by pomoci se střílením gólů někomu z uchazečů o Stanley Cup. A mocným finišem si říct o novou smlouvu, nejspíše kdekoliv.

Kam byste jej poslali vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.