bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadinova obnovená premiéra: Slibná šance i Larkinova chvála

25. listopadu 2019, 15:30

Jan Pikous

Možná ještě doma vyspával po návratu z Milwaukee, kde s farmářským týmem Grand Rapids musel skousnout vysokou prohru 0:5. Plány na klidný večer a odpočinek po dvou duelech ve dvou dnech ale byly náhle ta tam, když se Filipu Zadinovi ozval telefon z Detroitu: Hlaš se u áčka, večer hraješ NHL.

Po devíti startech z loňska si tak devatenáctiletý útočník na konci listopadu odbyl premiéru i v aktuální sezoně, nicméně za spíše nouzových okolností. Trenér Jeff Blashill sám uvedl, že českému forvardovi plánoval dát více času na farmě a start v A týmu je tak spíše vynucen zraněním Anthonyho Manthy.

I přes náročné podmínky si ale pardubický rodák v dresu Red Wings nevedl špatně. Na ledě strávil během devatenácti střídání okolo patnácti minut a byť se dá čekat, že se ještě do AHL vrátí, rozhodně i mezi nejlepšími ukázal potenciál.

„Každým zápasem v NHL roste a nabírá sebevědomí. I dneska byl u pár hezkých akcí,“ chválil talentovaného Čecha hvězdný spoluhráč Dylan Larkin.

Jednou z nich byla situace z první třetiny, kdy Zadina parádně prosvištěl pravou stranou kluziště a našel před bránou volného Valtteriho Filppulu. Gól z toho nebyl, český mladík ovšem ukázal své kvality i coby tvůrce hry. 

Zadina je odjakživa vnímán jako střelec, kanonýr, který spíše než na komplexní herní pojetí sází na to… že to tam sází. To by ale v dnešní NHL stačit nemuselo a pokud vaše střelecké konto nebude dosahovat Ovečkinových čísel, v moderním hokeji postaveném na fyzické síle a rychlosti si už jen s čekáním na vhodný moment ke skórování příliš nevystačíte.

Právě ve vytváření šancí pro ostatní se východočeský rodák i podle vlastních slov v poslední době znatelně zlepšil. „Chci být týmu více prospěšný, vyhrávat souboje, dostávat parťáky do šancí. Proto se snažím být silnější i u mantinelů a celkově hrát lepší hokej.“

Letošní premiéra v nejlepší soutěži světa rozhodně neskončila fiaskem. Trenér Blashill se sice humbuk ohledně Zadinova nasazení sám snažil tlumit s tím, že tohle ještě není „ten“ moment, fanoušci i novináři však pochopitelně devatenáctiletému Čechovi věnovali pozornost – šestka loňského draftu je pochopitelně považována za jeden z největších detroitských talentů současnosti. 

Je vcelku pravděpodobné, že se mladý hráč ještě do Grand Rapids vrátí, v utkání proti Hurricanes ale ukázal, že rozhodně má potenciál se v A týmu Red Wings prosadit. Dle Blashillových slov Zadina „přišel a nevypadal mimo“. A to vlastně pro začátek vůbec není málo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.