bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žádná posila? Žádný problém! Roy s Islanders boří Yzermanův plán

11. března 18:30

Tomáš Zatloukal

Nula. Tolik nových tváří přivítali po uzávěrce přestupů hokejisté NY Islanders ve své kabině. Jejich poslední akvizicí zůstává Robert Bortuzzo, kterého přivedl GM Lou Lamoriello 8. prosince. Že by to ale vadilo? V NHL nenajdete mančaft s lepší fazónou!

Po Bortuzzovi už žádný plejer nepřišel.

Udála se ale jiná změna: Lanea Lamberta vystřídal na trenérském postu Patrick Roy. V lednu. A po období, kdy výsledky Isles připomínaly jízdu na horské dráze, se zdá, že se mu podařilo vymýtit největší nešvary a vyléčit Palčivé bolístky Ostrovanů.

Konec promarněných náskoků, výrazné zlepšení v bránění přesilovek.

New York vyhrál šestkrát za sebou! Naposledy přejel Kačery z Anaheimu vysoko 6:1.

„Nechci po vás nic jiného než šestý triumf v řadě,“ pověděl Roy svým svěřencům po posledním tréninku před soubojem s kalifornským otloukánkem. A přání mu bylo splněno.

„Naše hra je kompaktní,“ všímá si Kyle Palmieri, kterému to v posledních zápasech pěkně střílí. Natolik, že už pomohl Isles zpátky na pozici zaručující druhou divokou kartu.

Budíčkem pro Ostrovany byl mač s Tampou. Po alarmující porážce před domácím publikem se nabízely dvě možnosti.

 Sezonu zabalit a pustit kvalitní hráče s končící smlouvou konkurenci. Nebo zabrat a ještě se vrátit do bojů o postup do play-off.

Povedlo se to druhé. Nejspíš se zúročilo Royovo odhodlání a zápal, s jakými se Isanders, své druhé trenérské štaci v NHL, věnuje. Nedávno uspořádal „tréninkový“ kemp uprostřed sezony, snažil se hráčům vštěpit své vize.

Dát jim příležitost zažít si nové návyky.

Spojence našel v Semjonu Varlamovovi. Ten pod Royem kdysi zažil v Coloradu patrně ty nejlepší časy v kariéře a teď motivován příchodem gólmanské legendy tvrdě makal, aby se vrátil do formy.

Právě on čerstvě zneškodnil Ducks. Vyhrál poprvé od prosince. "Jsem za něj rád," culí se Roy, jehož parta vyšoupla z elitní osmičky detroitské Red Wings s generálním manažerem Stevem Yzermanem.

Royovy celoživotní rivaly. Ať už kvůli ostudnému zápasu z devadesátého pátého, nebo kvůli následným soubojům, někdy i krvavým, Rudých křídel s Lavinami. 

Yzerman chtěl už letos do vyřazovacích bojů, další fáze jeho "Yzerplanu" je teď ale v ohrožení. Kvůli týmu bez superhvězd, zato se čtyřmi formacemi, které se teď všechny podílí na úspěších.

Společně střílí góly, společně vítězí. Z týmu, co vypadal na ručník, je náhle štika Východní konference. I bez posil. Lamoriello k tomu říká: "Necítil jsem, že bylo možné náš kádr vylepšit."

Mnohoznačná a v tuto chvíli příznačná odpověď.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.