bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Základy jsme postavili, teď musíme pokračovat, velí Tortorella. Hráčům poslal dopis

18. července 2017, 8:00

Martin Schwarz

Že je léto a nejvyšší čas na odpočinek? To před Johnem Tortorellou raději nevytahujte. Svérázný trenér Columbusu nenechává nic náhodě a střádá plány, jak se svým týmem v následujícím ročníku uspět. Rád by totiž, aby nedošlo k opakování scénáře z letošního jara, kdy se Blue Jackets po zdařilé základní části poroučeli z play-off pryč už v prvním kole. Někdejší kouč New York Rangers mimo jiné prozradil, koho přiřadí do formace k útočné posile Artěmiji Panarinovi.

Žádné prázdniny, žádné zbytečně dlouhé volno. Majitel ceny pro nejlepšího trenéra uplynulé sezóny (Jack Adams Award) John Tortorella v teplých letních dnech vymýšlí strategii, se kterou by Columbus mohl minimálně zopakovat výsledek z dlouhodobé části 2016-2017, ale navíc zapsat úspěch ve vyřazovacích bojích. Ty poslední totiž pro ohijský celek trvaly jen pět zápasů, což byla až překvapivě krátká doba vzhledem k předchozím výsledkům Modrokabátníků. Vylámali si zuby na pozdějším šampionovi z Pittsburghu. 

„Tahle liga nic neodpouští,“ utrousil před novináři oficiálního klubového webu devětapadesátiletý muž, který pro rázné slovo nejde daleko. „Pokud se nesnažíte být na úplném vrcholu a nezlepšujete se po všech stránkách, snadno uvíznete v blátě. Loni jsme položili solidní základy, na kterých teď musíme stavět. Je potřeba růst jako organizace Blue Jackets, jako jeden výběr.“

Vždy se můžete zlepšit

Aby měli hokejisté Columbusu o motivaci postaráno, zaslal jim lodivod na začátku července již tradiční dopis s veškerými informacemi. A věřte, neptal se jich, jak užívají letní pohodu. Písemnou formou vyjádřil všem hráčům bez rozdílu požadavky, které je potřeba splnit ještě před příjezdem na zářijový tréninkový kemp. Kromě toho Tortorella připojil i shrnutí z vlastní perspektivy o aktuálním postavení organizace a vizi, jakou má pro Blue Jackets do příštího ročníku. V neposlední řadě připomněl, že místo v základní sestavě nikdo nedostane zadarmo.

„Možná za sebou máte povedenou sezónu, tím pádem se ujistěte, že děláte vše proto, abyste svou výkonnost udrželi. Ale možná se vám během minulých měsíců v některých ohledech úplně nedařilo. To však neznamená, že neexistuje způsob, jak vše napravit,“ napsal například dirigent střídačky Columbusu. Na týmovém srazu v září od všech očekává maximální připravenost.

Koho k Panarinovi?

Někteří hráči obdrží Tortorellův dopis vůbec poprvé, například útočník Artěmij Panarin, jehož Blue Jackets získali z Chicaga v rámci jednoho z nejpřekvapivějších trejdů tohoto léta. Tortorella patří mezi ty, které Rusův příchod do kabiny potěšil úplně nejvíc. „Z ničeho dokáže něco vymyslet, to je jeho velká přednost,“ chválí Tortorella Panarina. „Skrývá v sobě dovednosti, které naší ofenzivě hodně pomohou. Minulou sezónu jsme směrem do útoku nehráli špatně, ale potřebujeme dynamický styl hry a Artěmij by k němu mohl přispět.“

Kdo ví, jak se situace nakonec vyvine, prozatím však plánuje pětadvacetiletého šikulu přiřadit do formace k centru Alexanderu Wennbergovi. „Potřebuje k sobě kluka, který mu bude umět dát puk na hokejku, společně s Wennbergem mohou soupeřům pořádně zahrozit. Alex je náš nejlepší tvůrce hry, takže ze začátku ho určitě spojíme s Panarinem,“ říká Tortorella. 

Vyřešit společně s kolegy musí, koho postaví na pravé křídlo lajny. Nabízí se Cam Atkinson, Nick Foligno, Josh Anderson nebo Oliver Bjorkstrand. Columbusu přijde vhod i dvaadvacetiletý Tyler Motte, jenž také připutoval z kádru Blackhawks, trenér s ním počítá do hry v oslabení. 

„Teprve teď začíná skutečná práce, je třeba posunout se o level výš,“ zakončuje John Tortorella. Jak si jeho Blue Jackets v sezóně povedou?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.