bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zapadne Hoffman do kabiny Panthers? O to strach nemám, míní Luongo

21. června 2018, 12:00

Martin Schwarz

Výměna útočníka Mikea Hoffmana z Ottawy přes San Jose až na Floridu byla rychlá. Ale v žádném případě se nejednalo o unáhlený a náhodný krok. Generální manažer Panterů Dale Tallon novinářům dokonce přiznal, že před uskutečněním velkého trejdu chtěl znát názor některých hráčů mančaftu. To jen dokládá, jak moc si v Sunrise od příchodu kanadského forvarda slibují.

„Sotva jsem přistál na letišti, hned mi na mobilu svítila zpráva, že do našeho týmu míří hodně dobrý hráč,“ popisoval žurnalistům webu nhl.com útočník Cats Aleksander Barkov. Také on, stejně jako řada dalších hokejistů, přiletěl do Las Vegas, aby se tam zúčastnil galavečera, na němž došlo k předání individuálních ocenění za uplynulou sezonu. Zpráva o konci Hoffmana v Ottawě prostě obletěla hokejový svět jako blesk. 

Ve zkratce připomeňme, jak k výměně došlo: Senators poslali do San Jose Mikea Hoffmana společně s obráncem Codym Donagheyem a pátým kolem draftu v roce 2020. Na oplátku od Sharks obdrželi forvarada Mikkela Boedkera, beka Juliuse Bergmana a šesté draftové kolo, taktéž pro rok 2020. Konec? Vůbec ne. Hoffman zůstal Žralokem jen pár hodin, aby se brzy stal Panterem. Florida za něj obětovala druhé kolo draftu 2019 a také čtvrté a páté kolo 2018. Kaliforňané ke Kanaďanovi připojili ještě letošní sedmé kolo.

„Věřím, že manažer udělal správný krok,“ hodnotil přísun kvalitní akvizice brankář Roberto Luongo. On přitom (možná trochu paradoxně) nepatřil mezi vyvolené, kteří byli Tallonem na Hoffmanův trejd tázáni. „Vedení udělalo co nejlepší rozhodnutí pro klub, o tom jsem přesvědčen,“ nepochyboval ostřílený gólman. Navzdory dusné atmosféře v Ottawě (Hoffmanova snoubenka údajně obtěžovala manželku Erika Karlssona) Luongo nemá strach o nováčkovo zapadnutí do kolektivu.

Těší se na jeho góly

„Slyšeli jsme o něm spoustu dobrých věcí. A to jak po lidské stránce, tak z hokejového hlediska,“ pokračoval devětatřicetiletý lapač puků. „Rádi jej přivítáme, nebojím se, že by s ním byl problém. Podle mě mu hodně pomůže skvělá parta v kabině,“ uvažoval Luongo. 

Hoffman se Floridě pochopitelně hodí do krámu. Cats patřili s 245 nastřílenými góly spíše k průměru NHL (ano, částečnou vinu nesla zranění klíčových mužů). Ontarijský rodák se trefil v každém z předcházejících tří ročníků aspoň šestadvacetkrát, jeho statistiky jsou zajímavým příslibem do budoucna. Pokud navíc dostane do lajny vhodného spoluhráče, mohou přijít gólové hody. To se teprve uvidí.

„Je skvělý hokejista,“ chválil nového spoluhráče Barkov. „Umí střílet branky a každý to o něm ví. Takže se nemohu dočkat, až za nás nastoupí a ukáže, co v něm je.“ Pomohou právě Hoffmanovy zásahy Floridě zpátky do play-off, které jí letos na jaře jen o píď uteklo?

„Potřebovali jsme posilu do prvních dvou útoků,“ zamýšlel se ještě Luongo. Už tak disponujeme dobrým mužstvem, ale příchod Mikea nám může směrem dopředu hodně pomoci,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.