bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zase Staal. Carolina jmenovala nového kapitána

30. září 2019, 17:57

Šimon Rogner

Téměř sedm sezón nosil kapitánské céčko Hurricanes hokejista s jmenovkou Staal na zádech. A od nového ročníku klub na tuto éru znovu naváže. Tentokrát však nebude tým vést Eric, nýbrž Jordan, jehož jmenování novým kapitánem oznámil klub v neděli.

„Byla to jasná volba,“ okomentoval volbu kapitána trenér Caroliny Rod Brind'Amour. Jednatřicetiletý Kanaďan se stal devátým kapitánem v historii klubu, žezlo přebírá po Justinu Williamsovi, jenž nosil céčko minulou sezónu. O ročník předtím už Staal oblékal kapitánské céčko v domácích, respektivně venkovních utkáních (v závislosti na část sezóny), a to společně s Justinem Faulkem.

„Věděl jsem, že pokud vybereme kapitána, budu jedním z kandidátů. Samozřejmě už tady nějakou dobu jsem, pár let jsem byl asistentem a od našich lídrů jsem se hodně naučil. Těším se na novou výzvu a na to, že budu hrát s touhle talentovanou partou. Budu se snažit ji vést nejlépe, jak umím,“ řekl Staal.

Staal je nejdéle působícím hráčem současného kádru Hurricanes – v Raleighu hraje od roku 2012, kdy přišel v rámci výměny z Pittsburghu. Celkově nastoupil za Carolinu do 462 zápasů, ve kterých nastřílel 97 branek a zaznamenal 262 bodů.

Carolina jmenovala společně se Staalem také jeho dva asistenty – budou jimi obránce Jaccob Slavin a útočník Jordan Martinook. Slavin sice v minulých sezónách čas od času (v případě absence nějakého z asistentů) už áčko nosil, ale jinak to je pro oba v jejich kariérách premiéra. Martinook načne v klubu svoji teprve druhou sezónu, ale už v té první si získal fanoušky svými srdnatými výkony. Důležité slovo má také v šatně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.