bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zdrcující zpráva. Zemřel ruský talent Amirov (†21)

14. srpna 2023, 20:29

Marek Hedbávný

Ve věku 21 let zemřel velký talent (nejen) ruského hokeje: útočník Rodion Amirov prohrál boj s rakovinou mozku. Čest jeho památce.

Amirov bojoval s rakovinou od února 2022, vynechal celou loňskou sezonu a mezitím podstoupil mimo jiné léčbu v Německu. Celý hokejový svět mu držel palce, nyní však přišla zdrcující zpráva.

Rodák ze Salavatu patřil k největším ruským talentům současné generace, v roce 2020 z něj Toronto udělalo patnáctku draftu. „Jsme zničení touto tragickou ztrátou," zní z Leafs. „Během své statečné bitvy svou pozitivitou inspiroval všechny okolo sebe. Při své návštěvě Toronta v nás a našich fanoušcích zanechal nezapomenutelnou stopu."

„Je neuvěřitelně smutné vidět odejít mladého člověka s takovým příslibem. Celé rodině vyjadřujeme nejhlubší soustrast," vzkázalo Toronto.

Amirov na sebe poprvé výrazněji upozornil v roce 2019 na mistrovství světa do 18 let, kdy šesti góly v sedmi zápasech vystřílel Rusku stříbrné medaile. On sám pak byl zařazen do All-Star týmu turnaje. 

Následně získal stabilní místo v základní sestavě silné Ufy, v prvním kole draftu NHL na něj ukázalo Toronto, na juniorském šampionátu sbíral bod na zápas a při třech startech za seniorskou reprezentaci dal tři góly.

Křivka jeho kariéry stoupala.

Až do osudného okamžiku...

„Od chvíle, kdy dostal zprávu o své rakovině, odmítal mluvit negativně. Byl odhodlaný užívat si každý den a čelit mu se stejným pozitivním přístupem, jaký projevoval během své hokejové kariéry," vzpomíná na Amirova jeho agent Dan Milstein. „Vždy si budeme pamatovat jeho odvahu, jeho touhu, jeho vůli, jeho úsměv, všechny ty skvělé věci na něm..."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.