bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Znovu McElhinney? Mrázkův konkurent by měl odchytat zápas o všechno

16. května 2019, 14:30

Ondřej Mach

Ve čtvrtém utkání série Bostonu s Carolinou bude brankoviště Canes pravděpodobně střežit Curtis McElhinney. Tým z Raleighu po třech utkáních ztrácí 0:3 na zápasy, poslední porážce na domácím kluzišti totiž nezabránil ani pětatřicetiletý gólman, jenž v brance po dvou nezdarech nahradil českého brankáře Petra Mrázka.

McElhinney si při úterní porážce 1:2 připsal 29 zákroků. Ve finále konference to byl teprve jeho první start, naposledy chytal ve druhém kole, kdy během druhé klání s Islanders nahradil zraněného Mrázka. V tomto duelu zasahoval celkem sedmnáctkrát a pomohl Carolině k vítězství 2:1, následně byl i u vyřazení New Yorku po dvou výhrách poměrem 5:2. 

„Nastoupí znovu i zítra? Možná,“ uvedl ve středu kouč Hurricanes Rod Brind’Amour. „Je dost možné, že bude chytat, ale nikdy nevíte. Každopádně budeme potřebovat, aby podal stejně dobrý výkon jako minule, protože Boston se snadno dostane do šancí.“

Do prvních dvou utkání ECF nastoupil po zranění český brankář, nedokázal však navázat na předchozí formu z vyřazovací části. Z 52 střel obdržel celkem deset branek (80,8 % úspěšnost zákroků), ve třetím zápase tak dostal příležitost McElhinney. Přestože pustil dva góly, tak podal dobrý výkon a díky jeho výkonu byla Carolina dlouho ve hře o první vítězství v sérii. 

„Takhle prostě hraje. Byl opět velmi dobrý,“ řekl na jeho adresu Brind’Amour. 

Hurricanes získali pětatřicetiletého veterána z listiny volných hráčů 2. října. McElhinney zatím v letošním play off odchytal čtyři utkání s bilancí 3-1 a úspěšností zákroků 94,3 %, průměr obdržených branek na zápas pak činí 1,7. Statistiky brankářského kolegy Mrázka jsou o něco horší, Carolinu dovedl shodně k pěti výhrám a prohrám. Připsal si dvě čistá konta, úspěšnost zásahů 89,4 % a průměr obdržených branek 2,73. 

Obránce Calvin de Haan se nechal slyšet, že každý brankář do brankoviště přináší něco jedinečného. Tým podle něj budě věřit komukoliv, kdo v brance nastoupí. 

„Oba chytají jiným stylem. Letos byli opravdu dobří a měli velký podíl na tom, že jsme se dostali do play off. Nemůžu o nich říct nic špatného,“ řekl de Haan. 

Sám McElhinney prohlásil, že pokud se v brance objeví i ve čtvrtém duelu, tak udělá vše pro to, aby sérii prodloužil. „Jsme v situaci, v jaké jsme, takže je to jen o tom, abychom ve čtvrtek zabrali a získali dva body.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.