bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpět mezi elitu? Detroit odstranil slabiny, podepsal Greena s Richardsem

2. července 2015, 11:15

Tomáš Zatloukal

Ken Holland se konečně pochlapil. Poslední roky mu "okurkové sezóny" vůbec nevycházely, třeba loni marně usiloval o špičkového zadáka a jen smutně přihlížel, jak Matt Niskanen nebo Christian Ehrhoff podepisují jinde. Dokonce si postěžoval, jak je v současné době těžké do Detroitu někoho přivést. Někteří generálního manažera Rudých křídel chápali, jiní mu spílali. Nyní jej všichni bez rozdílu velebí. Holland totiž předvedl záblesk své hokejové geniality a získal Mikea Greena s Bradem Richardsem.

Holland začal své vítězné tažení vykoupením Stephena Weisse ze smlouvy, angažování utrápeného a věčně zraněného forvarda se, zcela podle předpovědi mnoha varovných hlasů, stalo velkým přešlapem. Za Detroit měl původně odehrát ještě tři ročníky, nicméně v náročné konkurenci mladých pušek neobstál a musel se pakovat. Holland za jeho působením udělal tlustou čáru, vyplacení ušetřilo Red Wings spoustu peněz a navíc uvolnilo místo v sestavě.

V zámoří se okamžitě začalo psát o tom, jak Weissův "flek" přebere někdo z perspektivních junáků. Jenže starý lišák měl jiné úmysly, rozhodl se přivést schopného druhého centra, který Detroitu chyběl od odchodů Valtteriho Filppuly či Jiřího Hudlera. Rudá křídla zaměstnala Brada Richardse, čerstvého vítěze Stanleyova poháru. Zkušený Kanaďan stále umí produkukovat solidní porci bodů, jeho výkon navíc stoupá v play-off, kde září v klíčových okamžicích.

V Detroitu počítají právě s Richardsovým mistrovstvím ve vyřazovacích bojích, jeho roční kontrakt na tři miliony dolarů obsahuje tučné bonusy s tím spojené: 250 tisíc za postup přes první kolo, probití se do konferenčního finále pak pětatřicetiletému centrovi zajistí 750 tisíc dolarů. Holland dokázal odstranit i druhé bolavé místo Red Wings, dlouho jim chyběl elitní bek, nejlépe s pravým držením hole. Mike Green splňuje oba požadavky a navrch nevyšel nikterak draho

Kanadský zadák, který dlouho patřil k nejvýraznějším tvářím Washingtonu Capitals, si řekl o 18 milionů dolarů za tři sezóny. Pokud naváže na právě skočený ročník, v němž nakupil 45 bodů, budou si v Detroitu gratulovat. Rudá křídla o něj usilovala delší dobu, po odchodu hlavního kouče Mikea Babcocka k torontským Maple Leafs, který preferoval Diona Phaneufa, se stal Hollandovým hlavním terčem. Udělá ze solidního týmu jednoho z favoritů na zisk Stanley Cupu? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.