bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zranění Henrika Lundqvista není vážné. Jeho start ve druhém zápase je zatím nejistý

15. dubna 2016, 14:30

Robert Novotný

Ze zákulisí New Yorku Rangers přichází dobré zprávy. Zranění oka, které Henriku Lundqvistovi smolně přivodil v prvním utkání série s Pittsburghem obránce Marc Staal, údajně není vážné. Švédský brankář by měl v nejbližší možné době absolvovat vyšetření u očního lékaře, podrobnosti o jeho startu ve druhém utkání proti Penguins zatím vedení týmu tají.

Fanouškům, kteří sledovali první utkání mezi Rangers a Penguins, ke konci první třetiny pořádně zatrnulo. Obránce Marc Staal sváděl před vlastní bránou souboj s Oskarem Sundqvistem, při kterém nešťastně bodl koncem hole přes otvor v mřížce do obličeje brankáře Henrika Lundqvista. Ten se okamžitě poroučel k zemi, jelikož konec Staalovy hole zasáhl pravé oko.

Lundqvist po ošetření týmovým lékařem dochytal první třetinu, v níž ještě inkasoval po střele Patrica Hornqvista, ale ve druhém dějství se už do brankoviště Rangers postavil Antti Raanta.

„Lundqvist je v péči lékařů, ale zatím to vypadá, že zranění není vážné,“ uvedl trenér Alan Vigneault, při jehož slovech se zajisté ulevilo nejednomu fanouškovi tohoto švédského brankáře. „Pravé oko je trochu nateklé, v následujících hodinách budeme moudřejší.“

Lundqvist se dnes zúčastnil tréninku, ale jeho případný start ve druhém utkání série vedení pochopitelně tají. Vigneault však nic neponechal náhodě a z AHL povolal Magnuse Hellberga, jenž by měl v případě Lundqvistovy absence krýt záda Antti Raantovi.

„Neříkám, že nenastoupí, ale když dnes přišel do kabiny, oko ho stále trápilo,“ doplnil Vigneault. „Definitivní rozhodnutí bude na něm a na lékařském týmu.“

Kontroverzní kritik Don Cherry přišel v populárním pořadu Coach’s Corners s názorem, jenž kritizuje takzvané „cats-eye cages“, což jsou typy mřížek s velkými otvory pro oči, které používá většina brankářů v NHL, včetně Lundqvista.

„Gólmani by udělali nejlépe, kdyby tyto mřížky přestali používat. Podívejte se na Dominika Haška nebo Ricka Wamsleyho, ti používali mřížky s malými otvory a nikdy se jim nic podobného nestalo,“ uvedl Cherry. „Chápu, že brankáři ty velké a široké otvory na oči milují, je přes ně skvěle vidět, ale o to méně bezpečné jsou. Jak vidíte, nemusí to dopadnout vůbec hezky. Musí být menší!“

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.