bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvlhlý prach českých snajprů

9. prosince 2023, 13:41

Josef Potůček

Zatímco bostonský kejklíř David Pastrňák patří opět mezi nejlepší střelce a Tomáš Hertl pěti góly z posledních dvou zápasů táhne Žraloky z ligového dna, někteří jejich krajani se střelecky hledají.

Jeden z nejryzejších českých kanonýrů Jakub Vrána v letošní sezóně skóroval pouze dvakrát v 18 utkáních, což činí nuzný průměr 0,12 branky na zápas. Hůře si v kariéře nevedl. I ve svém nováčkovském ročníku dosáhl na číslo 0,14. 

Opakovaná veřejná kritika hlavního trenéra St. Louis Craiga Berubeho za nedostatečné úsilí a slabá produktivita vyústily v posazení třináctky draftu 2014 na tribunu. Celkem sedmkrát se nevešel do sestavy Blues.

"Takhle jsem si to na začátku sezóny nepředstavoval," hořekoval Vrána reportéru deníku St. Louis Post-Dispatch. "Hodně věcí teď nemůžu úplně ovlivnit, takže jen trénuju, makám na sobě, na svém sebevědomí a snažím se zůstat pozitivní. Zkrátka čekám na příležitost."

Jiný našinec, který by měl mít v popisu práce střelbu gólů Dominik Kubalík se zatím těší mimořádné trpělivosti trenérského štábu v Ottawě. Ve 21 střetnutím se totiž trefil do černého pouze čtyřikrát, přičemž v 9. listopadu proti Torontu hned dvakrát. Červené světlo tak rozsvítil pouze ve třech duelech. 

Osmadvacetiletý rodák z Plzně na ledě pobývá v průměru více jak 14 minut, střídají se kolem něj kvalitní spoluhráči a pravidelně se též objevuje na přesilovce. Je tudíž až neuvěřitelné, že se přitom přichomýtl k jediné gólové asistenci. 

Pro srovnání, Kubalík ve své první sezóně v NHL překonal 30-ti gólovou metu a loni v Detroitu zapsal 45 bodů (20+25). 

V posledním zápase proti Rangers se do statistik zapsal významněji pouze — v jeho případě neobvyklou — bitkou, kdy shodil rukavice se švédským obráncem Erikem Gustafssonem. A nutno podotknout, že si nevedl nikterak špatně.

Kariérní restart se v San Jose příliš nedaří ani Filipu Zadinovi. Jeho jméno během léta hodně rezonovalo, když nechal na stole miliony od Red Wings, aby za skromnější peníze přesvědčil o svém potenciálu v organizaci Sharks. Tři branky ve 22 partiích ovšem zatím v nějaký kariérní restart nenapovídají. 

Šestá volba draftu 2018 putuje sestavou. Naposledy se Zadina ve čtvrtečním zápase proti Detroitu objevil na centru čtvrtého útoku, odehrál něco málo přes 9 minut a jednou vystřelil na branku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.