bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Andersen se cítí dobře, pustí jej trenéři do přípravných zápasů?

1. října 2016, 11:00

Martin Schwarz

Toho dne na začátku září neměli v Torontu radost. Na běloruském území běžela čtyřiapadesátá minuta utkání kvalifikačního zápasu o olympijské hry a dánský brankář Frederik Andersen nešťastně narazil do spoluhráče Olivera Bjorkstranda, což jej stálo bolestivé chvíle. Jak vyšlo později najevo, gólmanova zdravotní indispozice v horní polovině těla neměla stanové konkrétní datum doléčení. Ale nedávno přišla dobrá zpráva pro příznivce Maple Leafs. „Cítím se dobře a připraven k návratu do hry,“ hlásal v polovině tohoto týdne do světa šestadvacetiletý gólman.

Neříkejme hop, dokud Andersen nepřeskočí. Byť vše nasvědčuje tomu, že by mohl bez problému stihnout začátek nového ročníku 2016-2017. Gólmana, který za velkou louží oblékal pouze trikot Anaheim Ducks (až během letošního léta si jej z Kalifornie pořídili právě torontští Maple Leafs), stála srážka s Bjorkstrandem účast na Světovém poháru, kde měl hájit barvy Výběru Evropy. 

K tomu ve vzduchu stále visela otázka, zda vůbec stihne úvodní večer sezóny NHL, přeci jen k Dánově zranění došlo v aktuálním měsíci a doba na rekonvalescenci není dlouhá. „Cítím se dobře a můj stav je lepší a lepší, myslím, že budu postupně připraven,“ uklidnil lamentující zámořské odborníky, ale především nervózní fanoušky Toronta rodák z Herningu. Javorové listy za něj v červnu obětovaly celkovou třicítku draftu a k tomu Kačerům přihodily druhé kolo na příštím výběru talentů.

Do samotného začátku tréninkového campu Maple Leafs v Halifaxu ještě dánský šikula nezasáhl, pár dní na to se však hlásil u kouče Mikea Babcocka. „Zdá se mi, že mám dost sil a pracuji na sobě i v tělocvičně, abych mohl co nejdříve zpátky,“ prozrazoval žurnalistům z nhl.com Andersen. „Dnes jsem udělal další krok vpřed,“ utrousil po středečním tréninku na ledě, který pro něj zcela jistě znamená důležitý odrazový bod. Jen pro připomenutí, maskovaný muž, draftovaný roku 2012 ve třetím kole, podepsal s modrobílými pětiletý kontrakt za pět milionů dolarů ročně.

„Každý, s kým jsem si o něm povídal, měl pouze slova chvály. Všichni sledují jeho tvrdou práci i snahu být dobrý, nemluvě o typu Frederikovy osobnosti,“ mínil na adresu nového spoluhráče obránce Morgan Rielly. Brankář se 125 starty v základní části NHL potkal na tréninku také kolegy z brankoviště, zelenáče Antioneho Bibeaua (odchytal střetnutí proti Ottawě) a Švéda Jhonase Enrotha. I druhý uvedený dorazil ke kanadské organizaci z Kalifornie, přesněji od Králů z Los Angeles. 

Trenéři Leafs budou každopádně opatrnější, než by se mohlo na první pohled zdát z Andersenových slov a ročník narození 1989 dost možná vůbec nezasáhne do přípravných zápasů. „ Teď nevím, uvidíme. Cítí se lépe, za což jsme pochopitelně hodně rádi,“ uvedl asistent hlavního kouče Jim Hiller. „Na tréninku se ukázal dobře, ale v tuto chvíli nemohu více prozradit,“ dodal jedním dechem. 

Talentovaný Evropan tak či onak zabojuje (i kdyby až se začátkem sezóny) o post jedničky a pokusí se dokázat, že torontská investice do něj nebyla chybným krokem. Nejvíce klání během jednoho ročníku Frederik Andersen odchytal v období 2014-2015, nastoupil do 54 mačů. Bude-li zdravý a v dobré kondici, může tuhle metu v Torontu velmi brzy překonat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.