bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona hraje o sedmou výhru v řadě, Winnipeg se pokusí zaskočit Tampu

5. března 2019, 20:15

Petr Sumbal

Noc z úterka na středu přinese fanouškům NHL deset zajímavých soubojů. Velkou pozornost jistě přitáhne souboj Winnipegu a Tampy, tedy dvou týmů ze špičky obou konferencí a aspirantů na Stanley Cup. Svou formu bude chtít potvrdit Arizona, která bude mířit za sedmou výhrou v řadě proti trápícímu se Anaheimu. Už od jedné ráno se střetnou týmy hrající ve vynikající formě Boston a Carolina.

1:00 Boston Bruins – Carolina Hurricanes

Boston už má play-off jisté a rozhodně si letos může dělat naděje, že v bitvách o Stanley Cup dojde hodně daleko. Aktuálně je druhý v Atlantické divizi a už šestnáctkrát v řadě dokázal bodovat, nikdo delší bodovou sérii nemá. Poslední tři zápasy Bruins vyhráli. Carolina je třetí v Metropolitní divizi, ale náskok na nepostupové příčky má jen tři body. Posledních pět zápasů vyhrála.

1:00 New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets

New Jersey se letošní sezóna nevyvedla, boj o play-off už může zabalit, protože z posledního místa Metropolitní divize už má velkou bodovou ztrátu. Z předešlých pěti utkání Devils čtyřikrát prohráli. Columbus naopak o play-off ještě bojuje, aktuálně na něj ztrácí jen dva body. Potřebuje ale najít zpět ztracenou formu, tři z posledních čtyř střetnutí prohrál.

1:00 New York Islanders – Ottawa Senators

Islanders směřují do vyřazovacích bojů, i když úplně jisté je ještě nemají, aktuálně v tabulce Metropolitní divize sedí na druhém místě s náskokem šesti bodů na nepostupující pozice. Newyorčané byli poraženi třikrát z posledních čtyř duelů. Ottawa zřejmě vyhraje soutěž o nejhorší tým letošního ročníku, aktuálně má nejméně bodů ze všech. Naposledy vyhrála po předchozí sérii sedmi porážek.

1:00 Pittsburgh Penguins – Florida Panthers

Pittsburgh to letos s postupem do play-off nebude mít vůbec jednoduché. Takřka celou sezónu se pohybuje na hraně postupu, stejně jako nyní, kdy je čtvrtý v Metropolitní divizi a drží jednu z divokých karet. Vyhrál jen dvakrát z posledních pěti zápasů. To Florida z šestého místa Atlantické divize ztrácí na postup už deset bodů, toto manko se jí bude už hodně těžko dohánět. Panthers navíc už čtyřikrát v řadě prohráli.

1:30 Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets

Jeden z nejzajímavějších zápasů noci by měl být ten mezi Tampou a Winnipegem, tedy týmy ze špičky obou konferencí. Tampa Bay na východě vede a je navíc bodově první v celé NHL. Formu mají Lightning stále skvělou, vyhráli jedenáct z posledních dvanácti soubojů. Winnipeg je na západě třetí a vládne Centrální divizi. Z posledních osmi zápasů ovšem vyhrál jen třikrát.

2:00 Nashville Predators – Minnesota Wild

V souboji dvou týmů z Centrální divize by měl mít teoreticky navrch Nashville. Alespoň podle tabulkového postavení, jelikož Panthers jsou v divizi druzí a Minnesota až pátá. Jenomže aktuální forma je zase spíše na straně Wild, kteří naposledy sice prohráli, ale předtím vyhráli pětkrát v řadě. Nashville vyhrál jen dva z posledních pěti zápasů. Utkání bude o to zajímavější, že se tyto dva týmy utkaly i předevčírem a Nashville vyhrál 3:2 na nájezdy.

2:30 Dallas Stars – New York Rangers

Dallas bojuje o play-off a zatím to vypadá, že by mohl být úspěšný, protože se drží na čtvrtém místě Centrální divize, které je v tuto chvíli postupové. Stars se daří celkem pravidelně vyhrávat, uspěli čtyřikrát z minulých šesti duelů. Rangers už mohou play-off odpískat, jen zázračné vzepětí by je do bojů vrátilo. Ze sedmého místa ztrácí už dvanáct bodů. Čtyřikrát v řadě navíc prohráli.

3:00 Arizona Coyotes – Anaheim Ducks

Arizona hraje v této sezóně velice sympatický hokej a je poměrně nezvyklé ji ještě v tomto období vidět bojovat o play-off. Coyotes ale stále na vyřazovací boje šanci mají, ze čtvrtého místa Pacifické divize na divokou kartu ztrácí pouze tři body. Navíc mají výtečnou formu, vyhráli šestkrát v řadě. Naopak Anaheim se hodně trápí. Naposledy sice po pěti neúspěších v řadě zvítězil, ale v Pacifické divizi je až sedmý s minimální šancí na play-off.

3:00 Colorado Avalanche – Detroit Red Wings

Colordado ještě stále může prožít úspěšnou sezónu, play-off totiž ještě v jeho případě není nadobro ztraceno. Avalacnhe jsou sice až šestí v Centrální divizi, ovšem s pouze tříbodovou ztrátou na divokou kartu. Detroit je sedmý v Atlantické divizi, ale na boje o Stanley Cup už dávno nemyslí. Posledních sedm zápasů Red Wings prohráli, z toho jen dvakrát bodovali.

4:30 Los Angeles Kings – Montreal Canadiens

Los Angeles se řadí mezi jedno z největších zklamání sezóny. Tým rozhodně neprokázal své kvality, spíš potřebuje nutně přestavbu. Kings jsou aktuálně dokonce nejhorším týmem celé Západní konference. Naposledy si alespoň udělali radost výhrou po předchozích deseti porážkách. Montreal ještě stále bojuje o play-off, v tuto chvíli je čtvrtý v Atlantické divizi a drží divokou kartu. Potřebuje ale zabrat, z posledních pěti zápasů vyhrál jen dva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.