bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona odměnila Kellera pohádkovou osmiletou smlouvou

5. září 2019, 18:30

Ondřej Mach

Chráněným volným hráčem by se sice stal až příští léto, Clayton Keller se však dočkal nového kontraktu už nyní. Jednadvacetiletý útočník spojil svoji budoucnost s Arizonou na dalších osm let, průměrně si vydělá 7,15 milionu dolarů.

Pouhé dvě sezony v National Hockey League stačily Kellerovi na to, aby přesvědčil management Coyotes k dlouhodobé smlouvě. Klub z Glendale nečekal s vyjednáváním na příští rok a jednoho z klíčových hráčů si pojistil už teď. 

Rodák z Chesterfieldu podepsal v úterý tučný kontrakt na celkem 57,2 milionu dolarů, který jej týmu udrží až do roku 2028. Dohoda zároveň od sezony 2024/25 obsahuje doložku o nevyměnitelnosti.

„Vím, že se hodnota tohoto kontraktu bude hodně probírat. Realita je ale taková, že hráč zde chtěl podepsat dlouhodobě, chtěl být tady, součástí týmu na dlouhou dobu,“ uvedl generální manažer Arizony John Chayka.

„Clayton je elitní v každém významu tohoto slova,“ doplnil Chayka. „Není to jen hvězda a jeden z nejlepších ofenzivních hráčů v lize, ale stejně tak je to výjimečný člověk s touhou a odhodláním být skvělý. Jsme mu vděční, že věří v naši budoucnost.“

Keller se rychle vypracoval v důležitého hráče Coyotes, v předešlé sezoně stanovil nový rekord mezi nováčky týmu, když bodoval desetkrát v řadě. Celkem v ročníku 2017/18 nasázel 23 branek a zapsal 65 bodů, což z něj udělalo lídra týmového bodování.

Uplynulá sezona nebyla v podání talentovaného forvarda tak bodově úspěšná (14+33), Keller byl přesto nejproduktivnějším hráčem Arizony. Mimo to si zahrál i na NHL All-Star Game 2019. 

„Je to opravdu výjimečný den pro mě a moji rodinu,“ pravil. „Miluji být Kojotem. Moji spoluhráči jsou skvělí, máme skvělý realizační tým. Organizace je na správné cestě a já vím, že máme příležitost dokázat výjimečné věci. Arizona je místo, kde chci být. Jsem hrdý na to, že jsem se Coyotes zavázal na dlouhou dobu.“

„Tohle je nový začátek,“ pokračoval loňský finalista Calder Trophy, který doposud v NHL odehrál 167 utkání a zaznamenal 114 bodů. „Není se čeho obávat, můžu jen hrát co nejlíp. Jsem nadšený, že tady strávím dalších osm let. Bude to skvělý rok.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.