bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitky v týdnu od 29. února do 6. března

7. března 2016, 20:35

Redakce eSports.cz

6. března

Los Angeles Kings vs Anaheim Ducks

Corey Perry opět v akci. Svým typickým chováním vyvolal hromadnou bitku dvou obrovských rivalů, ve které došlo hned k několika soubojům. Ten hlavní obstarali poměrně nečekaně švédský forvard Rickard Rakell a nová akvizice Kings Kris Versteeg. Ještě větším překvapením byla výhra prvně jmenovaného a také fakt, že samotná bitka stála za to. Mezitím si to ještě rozdali Kevin Bieksa a Andy Andreoff a ačkoli se jednalo jen o průměrný souboj, Bieksa tak trochu překvapil a ryzího rváče porazil. No, i když, známe přeci rozzuřeného Bieksu, toho jen tak někdo neporazí.

 

Adam McQuaid (Boston Bruins) vs Tom Wilson (Washington Capitals)

Wilson hrál v Bostonu svůj typický hokej, jenže právě v Bostonu se to nevyplácí úplně vždycky. Po jedné z kolizí ve středním pásmu se musel zpovídat velkému zadákovi McQuaidovi, který si to v bitkařském poli dává už nějaký ten rok. S Wilsonem si poradil celkem lehce a potvrdil svou pozici mezi nejtvrdšími obránci ligy.

 

Colin Greening (Toronto Maple Leafs) vs Dion Phaneuf (Ottawa Senators)

Není to tak dlouho, co byli tito dva součástí stejné výměny, avšak každý na jiné straně. Phaneuf se poprvé vrátil do Toronta, kde byl dlouho kapitánem, a skončilo to bitkou. Ta byla velmi rychlá a především Greeningovi se povedlo svému soupeři ublížit. Pracovitý forvard z Newfoundlandu si tak připsal výhru.

 

Kyle Chipchura (Arizona Coyotes) vs Alex Petrovic (Florida Panthers)

Dotkneš se Jágra, budeš muset zahodit rukavice. Takové je pravidlo ctící hokejový kodex a Panteři udělají jedině dobře, pokud budou takto vyžadovat jeho respektování. Chipchura sice bitku vyhrál a Petrovic se pomalu stává jedním z velmi neúspěšných hráčů na bitkařském poli, ale ochrana Jágra se i tak cení.

 

Jarome Iginla (Colorado Avalanche) vs Austin Watson (Nashville Predators)

Někteří veteráni ale dokáží ochránit sami sebe. Mladík Watson si řkal, že si vyšlápne na toho dědu, co tak moc trápí jeho spoluhráče v obraně. No a pak zjistil, že ocelová pěst téhle legendy a budoucího člena síně slávy je vskutku velkou částí toho, co dělá z Iginly Iginlu. Pana hokejistu.

 

Cody McLeod (Colorado Avalanche) vs Paul Gaustad (Nashville Predators)

Typická McLeodovská bitka. Hodně taktizování, rozebírání soupeře, pomalé tempo ale velmi vysoká efektivita. McLeod je nejčastějším a ve svém týmu i nejváženějším bitkařem celé ligy. Takovéhle bitky od něj vidíme téměř pokaždé, ale tak aspoň že je dokáže vyhrávat.

 

4. března

Jared Boll (Columbus Blue Jackets) vs Patrick Maroon (Edmonton Oilers)

Boll jako by chtěl dokázat, že mu přes nedávnou prohru s Dylanem McIlrathem nedělá problém čelit větším soupeřům. Maroon sice není tak nadaný v bitkách jako mladý obránce Rangers, ale i tak to je alespoň trochu ceněná výhra pro columbuského bitkaře. Maroon se pak zlobil, že ho Boll uděřil poté, co mezi ně vešli rozhodčí, ale bylo to na hraně a navíc, neměli tam co dělat. Zlobit by se měl možná na ně a na vedení ligy.

 

Gregory Campbell (Columbus Blue Jackets) vs Matt Hendricks (Edmonton Oilers)

Průměrná bitka dvou charakterových forvardů. Hendricks se zde snažil pomoci svému týmu srovnat skóre, ale nepovedlo se.

 

Brett Ritchie (Dallas Stars) vs Adam Larsson (New Jersey Devils)

Nádherný hit Ritchieho na Andyho Greena nezůstal bez povšimnutí, o to se ale nepostaral zrovna ten správný muž. Na velkého útočníka Dallasu se otočil švédský zadák Larsson a nějak se mu povedlo mladíka vyzvat k bitce. No a nebýt rozhodčích, dopadlo by to pro něj hodně špatně. Larsson se pak diví jako nějaký žáček, že co se to vlastně stalo. Kdo ho do NHL pustil, vždyť nemá páru o absolutních základech.

 

3. března

Jarred Tinordi (Arizona Coyotes) vs Nick Ritchie (Anaheim Ducks)

Souboj Kojotů s Kačery dopadl docela jednoznačně a domácí celek to ke konci už psychicky nezvládal tak, jak by měl. Naštěstí se z toho vyklubala jedna nádherná bitka mezi dvěma ostrými mladíky. Dvacetiletý Ritchie sice vypadá jako nepovedená animovaná postavička z dob socialistického Polska, ale bitku samotnou zvládl na jedničku. Od Tinordiho schytal pár tvrdých ran, vždyť jeho kebule musí fungovat v tomto případě jako hromosvod. Po každé se ale dostal zpět do hry a chytrou strategií beka soupeře pomalu a jistě zničil. Jen škoda toho finiše, kdy ještě jednou Tinordiho uděřil na ledě.

 

Derek Dorsett (Vancouver Canucks) vs Micheal Haley (San Jose Sharks)

Naposledy, když se Dorsett bil s jedním ze Žraloků, byl to dvouapůlmetrový John Scott. Tentokrát ho čekala úplně jiná výzva, obra vystřídal daleko mrštnější čert Haley. Bitka to byla vyrovnaná, ale Haleymu se přeci jen podařilo urvat skalp svého rovnocenného soka. No a člověk si hned říká, jak moc hezčí by svět byl, kdyby Haley uměl hrát hokej alespoň tak dobře jako právě Dorsett.

 

Max Domi (Arizona Coyotes) vs Ryan Garbutt (Anaheim Ducks)

Po povedené bitce Tinordiho s Ritchiem ještě emoce neutichly, znovu je totiž rozvířil jeden z nejnovějších Kačerů Garbutt. Čistým hitem na Olivera Ekmana-Larssona poštval proti sobě obě mladá esa Kojotů, Domiho a Anthonyho Duclaira. Syn bitkařské legendy nakonec byl aktivnější a po zlobivém opeřenci nakonec skočil jako hladová šelma. Bez otázek do něj vyprázdnil svůj zásobník úderů pěstí a mohl se radovat z výhry. Uvidíme ale, jak si povede, až se dostane do skutečné férovky.

 

2. března

Kevin Bieksa (Anaheim Ducks) vs Michael McCarron (Montreal Canadiens)

Viděli jste někdy rozzuřeného Bieksu v bitce? McCarron asi ne, a tak se po parádním hitu zkušeného beka vrhl na tento spící vulkán s cílem potrestat ho za jeho výbušnou povahu. Všimněte si ale, že Bieksu to ani nijak netrápilo, naopak možná čekal, že po tak nádherné kolizi se bude muset zpovídat. A tak si celkem klidně dokráčel k remíze. McCarron si pak na hotelu otevřel HockeyFights.com, vyhledal si Bieksu a zjistil, že teď mohl místo pohodlné postele ležet v chladné anaheimské márnici.

 

1. března

Paul Gaustad (Nashville Predators) vs Jamie Benn (Dallas Stars)

Benna už nic jiného než bitka nezajímalo, na vyrovnání už bylo trochu pozdě a jak jinak trošku inspirovat svůj tým k lepším výkonům, než destrukcí jednoho z charakterových forvardů soupeře? Gaustad také dvakrát neváhal, ale jakmile se frustrovaný a rozzuřený Benn uvolnil, povedlo se mu bitku ukončit několika přesnými ostrými údery.

 

29. února

Dylan McIlrath (New York Rangers) vs Jared Boll (Columbus Blue Jackets)

Už před vhazováním bylo jasné, že se něco semele, a taky že jo. Boll se pustil do křížku s větším McIlrathem, který ale zvolil vzhledem ke své velikosti správnou defenzivní strategii a agresivnějšího veterána především díky tomu přemohl. Pěkná bitka.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.