bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blackwood oslňuje NHL. Vytlačí z New Jersey Schneidera?

1. ledna 2019, 10:15

Matěj Hodoval

V New Jersey nemohou být příliš spokojeni s výkony svých maskovaných mužů - se Schneiderem a s Kinkaidem. Nyní ovšem svitla Devils naděje v podobě talentovaného brankáře Mackenzieho Blackwooda, jenž dostal povolávací rozkaz, aby nahradil zraněného Schneidera.

A tenhle chlapík svou příležitost opravdu chytil za pačesy. Svůj premiérový start v nejlepší hokejové lize světa si připsal 20. prosince proti Columbusu a již v tomto utkání zaujal. Proti Blue Jackets kryl 36 z 38 střel. Bohužel pro něj ani takový výkon na výhru nestačil.

Jeho další šance od začátku utkání přišla o dva zápasy později, 27. prosince, kdy jej trenéři postavili mezi tři tyče proti Bostonu. Jeho výkon byl znovu famózní. Dvaadvacetiletý mladík dovedl Ďábly za vítězstvím 5:2, které pro něj osobně bylo první v NHL. Kryl 40 puků a jen dva propadly za jeho záda.

To ale ještě není vše. Celkově dvaačtyřicátá volba draftu 2015 nemusela dlouho čekat ani na první čisté konto. 29. prosince Mackenzie Blackwood zastavil všech 37 pokusů Caroliny a stal se třetím nejmladším brankářem v historii Devils, který vychytal nulu. Muži s číslem 29 na zádech se to povedlo ve věku 22 let a 20 dní. Řadit se v gólmanské statistice těsně za legendárního Martina Brodeura? To již něco znamená!

Za své výkony byl také Blackwood odměněn. NHL vyhlásila rodáka z Thunder Bay třetí hvězdou uplynulého týdne. Před něj se dostali jen útočníci Mathew Barzal a Patrick Kane.

Kanadský gólman navíc nepovoluje. V posledním střetnutí New Jersey (s Vancouverem) si totiž připsal další čisté konto!

Mackenzie přišel a hraje velmi dobře. Je pěkné sledovat jak hraje, a jak je konzistentní. Vypadá dobře a sebejistě. Doufejme, že bude takto pokračovat,“ vychvaloval svého svěřence trenér John Hynes.

Zatímco celá organizace je z výkonu dvaadvacetiletého Blackwooda doslova na větvi, jeden muž v ní z toho tak velkou radost mít nemůže. Cory Schneider totiž dost možná sleduje, jak ho mladíček tlačí ven z týmu. Schneider v této sezoně odchytal, i vinou zranění, jen devět klání a v ani jednom nedokázal New Jersey dovést k vítězství.

Existuje tak varianta, že dvaatřicetiletého Američana se vedení pokusí vyměnit. Ještě reálněji pak zní možnost vyplacení Schneidera z jeho přehnané smlouvy, která končí až po ročníku 2021/2022 a zaručuje rodákovi z Marblehead šest milionů ročně. Hodně bude záležet, jak dlouho dokáže Blackwood podávat vyrovnané výkony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.