bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brassard vyhlíží svou premiéru v dresu Tučňáků

25. února 2018, 12:00

Lukáš Podleśny

S blížící se uzávěrkou přestupů se několikrát zmiňovalo, že je Ottawa nakloněna k různým obchodům. Velmi často byl s trejdem skloňován kanonýr Mike Hoffman, ale také se v médiích objevoval Derick Brassard. A právě tento útočník si v hlavním městě Kanady nakonec sbalil kufry.

Do zajímavého trejdu se zapojila hned trojice týmů. Kromě Ottawy a Pittsburghu se totiž přidalo i Vegas, které získalo Ryana Reaves z Pittsburghu a k tomu čtvrtý výběr v draftu 2018. Ponechá si pak 40 procent zbývajícího platu Dericka Brassarda.

Ottawa se pro změnu může těšit na zkušeného obránce Iana Colea, mladého gólmana Filipa Gustavssona a od Pittsburghu má výběr v prvním i třetím kole. Penguins pro změnu od Ottawy získali Brassarda, dvaadvacetiletého Vincenta Dunna a třetí výběr v letošním draftu. Od Vegas navíc útočníka Tobiase Lindberga.

Největší hvězdou tohoto obchodu je tedy Derick Brassard, který ale sám do poslední chvíle nevěděl, co se bude dít. V pátek ve dvě hodiny odpoledne mu bylo generálním manažerem Ottawy oznámeno, že byl vytrejdován, avšak zajímavá dohoda se stala oficiální až o několik hodin později.

„Celý den jsem si nebyl jistý, co se stane. Ani můj agent nevěděl, co bude,“ říká třicetiletý Kanaďan. „Až kolem půl desáté večer mi zavolal Jim Rutherford (GM Pitttsburghu), který mi oznámil, že je vše hotovo,“ dodává Brassard, jenž momentálně čeká na pracovní povolení, ale doufá, že stihne zápas proti Ďáblům z New Jersey. Ten se hraje v noci z úterý na středu.

Bývalý hráč Rangers a Senátorů říká, že tým Pittsburghu dobře zná. Přeci jenom se s Tučňáky v posledních čtyřech letech střetl v play-off. Navíc je také zvyklý hrát play-off až do závěrečných kol. Třikrát totiž bojoval ve finále Východní konference a k tomu přidal jedno finále Stanley Cupu. Tyto zkušenosti se budou Brassardovi jistě hodit, neboť aktuálně nejlepší tým Metropolitní divize by mohl zaútočit na vítězný hattrick.

„Jsem opravdu nadšený z toho, že budu hrát v týmu, který vyhrál poslední dva Stanley Cupy. Myslím, že je to v mé kariéře obrovská příležitost mít šanci vyhrát. Opravdu se moc těším,“ přidal ještě optimistický forvard, jenž nasbíral 420 kanadských bodů v 702 utkáních základní části.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.