bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins chtějí udržet Marchanda, jednání o nové smlouvě probíhají

18. července 2016, 7:15

Jan Šlapáček

Kanadský hokejista Brad Marchand patří v posledních letech mezi hlavní tváře hokejového týmu z Bostonu a na ledě patří ke klíčovým mužům Bruins. Příští léto by se však mohl stát tento vzrůstem malý útočník volným hráčem, čemuž se chce generální manažer Don Sweeney vyhnout.

Marchand vstupuje do svého posledního roku své čtyřleté smlouvy v hodnotě osmnácti milionů dolarů a Sweeney na nic nevyčkává a pokouší se s Marchandem domluvit na pokračování spolupráce. Generální manažer Bruins považuje kanadského forvarda za jádro svého týmu a za žádnou cenu o něj nechce přijít.

„Cítím, že se na novém kontraktu chtějí dohodnout obě strany. Marchand je pro nás velice důležitý a dovedu si představit, že s námi spojí velkou část své kariéry," prozradil na kempu nováčků Bruins Sweeney.

Otázkou je, o jaké peníze si jeden z nejméně oblíbených hokejistů v lize řekne. Marchand totiž v minulém ročníku zářil, do branek soupeřů nasázel sedmatřicet gólů a připsal si i pěkných jednašedesát bodů, což je jeho nové maximum. Navíc odvádí pro Bruins hromadu černé práce.

Dá se tedy očekávat, že bude chtít dostat výrazně přidáno a to by mohl být velký problém, protože Sweeney nemá pod platovým stropem příliš místa. Pokud by nenašel ideální cenu, nastal by pro Bruins velký problém. Marchand by totiž zcela určitě zamířil na trh s volnými hráči a vybral by si mezi lukrativními kontrakty, které by jistě od jiných klubů přišly.

Marchand je totiž hráčem, proti kterému nechcete hrát, ale chcete ho mít ve svém týmu. A v Bostonu to velmi dobře vědí. Jakou smlouvu tedy Sweeney vyjedná? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.