bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins, Islanders či Lightning? Noční boje mohou napovědět

27. března 2017, 19:14

Jakub Prchal

Úterní noc nabídne šest duelů nejprestižnější hokejové soutěže světa. S blížícím koncem základní části tak vrcholí i boje o účast ve vyřazovací části. Na západě už je pravděpodobně rozhodnuto, ve Východní konferenci se však o jedno postupové místo přetahují hned tři týmy. Dva z nich dnes budou zápasit o důležité dva body, které mohou napovědět o konečném pořadí.

01:00 Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

Sérii nočních zápasů zahájí duel mezi Carolinou a Detroitem. Domácím se v poslední době poměrně daří. Z předchozích deseti duelů neodešli ani jednou bez zisku bodu, z toho sedmkrát dokázali vyhrát. Od lepšího umístění je sráží výkony na ledě soupeřů, což se jeví jako klíčový faktor umístění mimo postupové pozice do play-off. Stále však je o co bojovat, na divokou kartu totiž ztrácí pouhých pět bodů a oproti Bostonu odehráli o dvě utkání méně!

Detroit se společně s Ďábly z New Jersey přetahuje o poslední místo v tabulce Východní konference. V březnu sice dokázal svoji formu zlepšit, stále však není herní projev celku z města automobilů ideální. Red Wings trápí hlavně bodový přísun z duelů před vlastními fanoušky – v této statistice jsou nejhorším týmem celé konference!

01:00 Buffalo Sabers – Florida Panthers

Buffalo ani v konečné fázi sezóny nepředvádí optimální výkony. Po špatném úvodu měsíce ale dokázalo vyhrát třikrát z posledních pěti zápasů, díky čemuž ztrácí na svého dnešního soupeře už pouze tři body, v případě výhry tak může náskok stáhnout nejtěsnější možný rozdíl. Ofenzívu Šavlí táhne hlavně dvojice Jack Eichel – Ryan O'Reilly.

Florida předsezónní očekávání majitelů rozhodně nenaplňuje. Tím spíše, když se v letošní sezóně ani jednou nedokázala vyšvihnout ze sevření spodku tabulky. Naposledy ale tým okolo Alexandra Barkova rozdrtil silné Chicago poměrem 7:0, přišel však o Jaromíra Jágra, jenž si poranil nohu. K dispozici není ani brankářská jednička Roberto Luongo a forvard Denis Malgin. Naděje na postup do play-off se každým zápasem rapidně snižují – i díky formě týmů nad nimi.

01:00 New York Islanders – Nashville Predators

Islanders jsou v podobné pozici jako Tampa s Bostonem. Po špatném startu sezóny se zvedli a tvrdě bojují o příslušnost mezi nejlepšími celky soutěže. Díky výhře Bostonu se ocitli opět mimo divokou kartu, mají však zápas k dobru. Pokud to s účastí v play-off myslí opravdu vážně, musí dnes nutně brát oba dva body. Pomoci by jim k tomu měl i Jaroslav Halák, jenž byl povolán zpět z farmy a uvedl se výhrou.

Nashville už nic neohrozí, na nepostupové příčky si vypracoval desetibodový náskok. Navíc se mu v současnosti velmi daří, z posledních sedmi zápasů jich hned šest dotáhl do vítězného konce. Předchozí utkání dokonce Predátoři zdemolovali Žraloky poměrem 7:2. Střelecká forma je rozložena na celém týmu, Islanders tak nečeká vůbec jednoduchý úkol, přestože z posledních pěti vzájemných zápasů jich čtyři vyhrál vždy domácí celek.

01:30 Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks

Další veledůležitý souboj o vyřazovací fázi se odehraje na Floridě. Tampa nutně potřebuje každý bod. Na divokou kartu, kterou aktuálně drží Boston, totiž ztrácí tři. Má ale jedno utkání k dobru, musí však počítat i s Islanders.  Ofenzívu Blesků táhne hlavně Nikita Kučerov, jenž si v předchozích čtyřech zápasech připsal hned sedm branek a dvě asistence. V celkovém součtu sezóny pak zaznamenal osmatřicet branek a čtyřicet asistencí. 

Chicago si udržuje stabilní formu a nadále vládne Západní konferenci. Na svého nejbližšího pronásledovatele drží náskok sedmi bodů. Pozitivní jsou hlavně velmi vyrovnané výkony doma i venku. V obou ukazatelích patří mezi dva nejlepší celky své konference. Další dobrou sezónu zažívá Patrick Kane, jenž i letos pokračuje v průměru více než bodu na zápas.

02:00 St. Louis Blues – Arizona Coyotes

Domácí hokejisté jsou aktuálně na osmém místě Západní konference. Ač má St. Louis před devátým Los Angeles luxusní devítibodový náskok, stále nemá jistý postup do play-off. Je však vysoce pravděpodobné, že už si svoje umístění pohlídá. Bluesmany trápí marodka klíčových hráčů. K dispozici realizačnímu týmu není Robby Fabbri, Jori Lehtera ani Paul Stastny.

Arizona už v letošní sezóně o nic nehraje. Přišla již i o matematickou šanci na play-off, může tedy vyzkoušet některé mladé hráče a začít budovat kádr do příští sezóny. Momentálně zaujímá třináctou pozici v Západní konferenci a ani její aktuální forma není ideální. Z posledních šesti utkání totiž Arizona vyhrála jen jednou. Problém je produktivita v útoku i nezkušená obrana, která inkasuje příliš často.

03:00 Calgary Flames – Colorado Avalanche

Calgary si ještě může vylepšit svoji příčku v tabulce Pacifické divize a získat tak příhodnějšího soupeře do play-off. Momentálně jim patří až pozice divoké karty, druhé San Jose však získalo v průběhu sezóny pouze o tři body více. Obrovskou zbraní je hlavně domácí prostředí – z posledních deseti zápasů před vlastními diváky Plameny prohrály pouze dva.

Colorado v letošní sezóně nedokáže zbytku ligy vůbec konkurovat, což se promítá i na postavení v tabulce. Se čtyřiceti třemi body se ocitlo na posledním místě tabulky a na svého nejbližšího soupeře v rámci Západní konference ztrácí už propastných dvacet bodů. V létě bude muset přijít radikální změna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.