bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo, Carolina a Minnesota dnes potřebují doma vyhrát. Boston jde do druhého zápasu bez Pastrňáka

15. února 2019, 20:30

Kamil Tkadlec

Páteční noc nabídne čtyři utkání a hned ve třech z nich se představí týmy pohybující se na hranici vyřazovacích bojů. Buffalo odehraje poslední ze sedmi zápasů v řadě na domácím ledě, když přivítá Rangers. Ve formě hrající Carolina bude hostit Edmonton. Špatné výkony se budou snažit odčinit ve společném zápase Minnesota a New Jersey. Boston touží potvrdit formu na ledě trápícího se Anaheimu.

01:00 Buffalo Sabres – New York Rangers

Sabres budou určitě chtít napravit dojem ze série utkání na domácí půdě, když ze šesti duelů získali pouze tři výhry. Šavle však moc dobře vědí, že s blížícím se koncem základní části potřebují doma vyhrávat, takže dnes jim půjde o hodně. Naposledy sice porazily Islanders 3:1, ale od divoké karty je stále dělí čtyři body. Pokud chtějí pomýšlet na play-off, musí týmy, jako jsou Rangers, porážet.

Rangers dnes odehrají druhé utkání ze čtyř zápasů v řadě na hřištích soupeřů, přičemž naposledy smolně padli ve Winnipegu. Jezdci sice dokázali otočit dvougólové vedení Jets z 2:0 na 2:3, avšak stejně nedokázali bodovat - prohráli 4:3. Týmy proti sobě už letos dvakrát hrály a oba zápasy skončily shodně 3:1 pro domácí tým (Buffalo i New York hráli po jednom zápase doma). V bráně by se měli objevit Linus Ullmark za Sabres a Alexandar Georgiev za Rangers.

01:30 Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers

Velkou formu ze šňůry venkovních zápasů si přivezla domů Carolina. Tým z Raleighu dokonce zaznamenal nejlepší pětizápasový trip v klubové historií, když dokázal hned čtyřikrát zvítězit. Naposledy Canes porazili Ottawu 4:1. Momentálně se nacházejí v podobné situaci, jako Buffalo. Na poslední divokou kartu, kterou drží Pittsburgh (67 bodů), ztrácejí 3 body. I oni tedy dnes v noci potřebují naplno bodovat.

V cestě Carolině budou stát Oilers, kteří však v únoru dokázali naplno bodovat pouze jednou. Edmonton naposledy prohrál v Pittsburghu 1:3, avšak svého soupeře dokázal přestřílet 39:34. Dokonce i trenér Ken Hitchcock byl přes prohru spokojený s výkonem svého týmu a v pozápasových rozhovorech spíše chválil. Tahoun Oilers Connor McDavid nedal branku už ve čtvrtém zápase po sobě, i tak si ale drží osmizápasovou bodovou šňůru.

02:30 Minnesota Wild – New Jersey Devils

Dalším týmem, který se pohybuje na hranici účasti v play-off je Minnesota. Wild jsou ovšem ve velkých problémech, neboť ztratili šest z posledních sedmi duelů a také se jim nedávno zranil kapitán Mikko Koivu. Minnesota naposledy padla doma s Philadelphií 4:5. Jediné utkání, které se jí podařilo vyhrát v posledních sedmi duelech, bylo to minulý týden na ledě Devils (3:2). Třeba právě vzpomínka na tenhle mač pomůže Minnesotu nakopnout k lepším zítřkům.

Devils také neprožívají zrovna nejšťastnější období a jejich šance na vyřazovací boje už jsou pouze minimální. Poslední týdny jen dokazují, že tahle sezona není pro Ďábly žádným ternem. Z předchozích šesti duelů brali pouze jednu výhru. Na Východě jsou druhým nejhorším mužstvem.

04:00 Anaheim Ducks – Boston Bruins

Kromě Devils se ale trápí také například Anaheim. Malou jiskru optimismu však může fanouškům Ducks přinést poslední domácí výhra nad Vancouverem (1:0), kde se při premiérovém startu v NHL blýskl čistým kontem brankář Kevin Boyle. Jestli ovšem dostane Boyle příležitost i dneska zatím není jasné.

Druhé utkání bez české hvězdy Davida Pastrňáka, jenž chybí kvůli poraněnému prstu na ruce, dnes odehrají Bruins. Boston má naopak v současnosti velmi dobrou formu - bilance 5-0-1 za posledních šest zápasů. Českou stopu i přes Pastrňákovu absenci skvěle hájí David Krejčí, který se blýskl bilancí 2+1 při středeční výhře 6:3 nad Chicagem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.