bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Burmistrov prahne po návratu do NHL, vrátí se do Winnipegu?

22. května 2015, 16:00

Robert Novotný

Ruský útočník Alexander Burmistrov veřejně prohlásil, že by se rád vrátil mezi světovou elitu. Burmistrov v NHL působil v Atlantě a později i ve Winnipegu. V roce 2013 se však rozhodl odejít do KHL, kde oblékal dres týmu Ak Bars Kazaň. Inspirací k návratu do NHL mu byl údajně krajan Jevgenij Medvěděv, jenž se stal součástí organizace Philadelphia Flyers.

KHL nalákala mnoho hráčů na velice lukrativní smlouvy, které způsobily odchod i několika skvělých hráčů z NHL. Jedním z nich byl i ruský útočník Alexander Burmistrov, osmička draftu 2010, v němž si ho vytáhla tehdy ještě Atlanta Trashers.

Hned ve své první sezóně v NHL nastoupil do čtyřiasedmdesáti utkání, v nichž si připsal 20 bodů za 6 gólů a 14 asistencí, avšak sezónu ukončil s dvanácti mínusovými body. To však nezměnilo nic na jeho následné sezóně, kdy se tým Atlanta Trashers přestěhoval do Winnipegu.

Burmistrov odehrál ještě o dva zápasy více, zaznamenal 28 bodů a pyšnit se mohl i čtyřmi plusovými body. O rok později už odehrál v dresu Jets pouze 44 zápasů a velkou část sezóny strávil na farmě.

Možná i to byl důvod k tomu, že zkusil štěstí v KHL. Tam se stal součástí týmu z města, kde byl hokejově vychován, Kazaně. Během dvou sezón strávených v KHL nasbíral 64 bodů, avšak nyní by se chtěl ve svých třiadvaceti letech vrátit zpět za oceán.

Důvodů může být několik. V KHL dochází peníze a týmy už si jednoduše nemohou dovolit nabízet hráčům takové smlouvy, jako při svém vzniku. Druhým důvodem je Jevgenij Medveděv, někdejší asistent kapitána a spoluhráč Burmistrova z týmu Ak Bars Kazaň.

Medveděv se před nedávnem, stejně jako několik dalších hokejistů, mezi něž patří i mladý ruský talent Artěmij Panarin, rozhodl odejít z KHL a upsal se týmu Philadelphia Flyers. Igor Eronko posléze informoval na webu Sports.ru o tom, že právě tento Medveděvův tah byl pro Burmistrova impulsem k návratu na elitní scénu.

Jako nejreálnější se jeví návrat zpět do Winnipegu. Burmistrov totiž odešel z NHL jako RFA (Restricted Free Agent), práva na něj tedy vlastní nadále tým, kde působil před odchodem do KHL. Rozvíjí se ovšem i spekulace o tom, že by práva na něj mohla být vyměněna. Vyloučena není ani situace, v níž by se tento třiadvacetiletý Rus přidal k Medveděvovi a následující sezónu by započal v dresu Flyers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.