bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Být kandidátem na Stanley Cup? Těžké, říká Hall. Vysekl poklonu Hischierovi

18. července 2018, 8:00

Martin Schwarz

Útočník Taylor Hall prožil nejlepší období kariéry. Ještě nikdy neposbíral tolik bodů jako ve svém druhém ročníku za New Jersey. Měl lví podíl na tom, že Devils po pětileté odmlce konečně postoupili do play-off. Ač se poroučeli na dovolenou hned na konci prvního kola, mohli považovat sezonu za úspěšnou. Jenže jak známo, s jídlem roste chuť. A tak se letošní vítěz Hart Trophy nechce spokojit pouze s dílčí radostí.

„Za naši uplynulou sezonu jsem hrozně rád,“ přitakával autor 93 kanadských bodů ze základní části 2017-18 na webu nhl.com. „Bylo to skvělé, ale na druhou stranu jsme vyhráli jedno utkání play-off. Takže posun oproti předchozím ročníkům zase není tak velký. Ještě měsíc a půl před pozvednutím Stanley Cupu Washingtonem jsem sledoval hokej u televize,“ použil zajímavé měřítko úspěchu a neúspěchu.

Ve zkratce připomeňme, jak minulé měsíce v Newarku probíhaly. Ďáblové předvedli výtečný podzim. Z úvodních jedenácti utkání jich devět vyhráli a odborníci na zámořskou soutěž se nestačili divit. Podceňovaný tým atakoval přední příčky Metropolitní divize i Východní konference. Postupem času však svěřenci kouče Johna Hynese polevili, v dubnu na poslední chvíli naháněli příčky zaručující účast ve vyřazovacích bojích. Povedlo se, Devils šli do play-off z posledního stupínku na východě. Leč číhala na ně nadupaná Tampa, která tým z Prudential Center přejela celkem hladce 4:1 na zápasy.

„Jsme na sebe hrdí, ale zároveň víme, že před sebou máme hodně dlouhou cestu,“ pokračoval Hall. „Je těžké se dostat ze suterénu tabulky a bojovat o play-off. Ovšem stejně tak těžké bývá udělat z týmu, který hraje vyřazovací boje, kandidáta na Stanley Cup. Moc se těším, až se o něco takového budeme moci pokusit,“ nezastíral.

Hischier? Byl úžasný

I Kanaďanovi samotnému může zkušenost (i když krátká) s tím nejkvalitnějším a nejtvrdším hokejem pomoci. Vždyť si play-off zahrál vůbec poprvé, jako hráč Edmontonu na něj marně čekal sedm let. Celkově mu přestup v létě 2016 výrazně pomohl. První rok u Devils se těsně přehoupl přes padesátibodovou hranici. Ten druhý už nasázel 39 branek a přidal k nim 54 asistencí. S přehledem ovládl týmové statistiky. Od 2. ledna do 6. března bodoval v šestadvaceti duelech bez přerušení.

„Nechci být hráč, který má jednu povedenou sezonu, a tu další o něm nikdo nebude vědět,“ přál si šestadvacetiletý forvard. „Jsem odhodlaný absolvovat další úspěšný ročník.“ Naštěstí trenéři nespoléhají pouze na něj (i když to tak někdy vypadalo, že?). Výkonnostní růstem by měl nadále procházet švýcarský mladíček Nico Hischier. New Jersey jej draftovalo jako celkovou jedničku teprve loni v červnu, přesto hned první sezonu v NHL dosáhl na magickou metu 50 bodů.

„Byl úžasný. Právě on měl největší vliv na můj podařený rok, překvapuje mě, že se mu nedostávalo větší pozornosti. Možná, že kdyby hrál za Toronto nebo jiné hokejem poblázněné město, dostane i více hlasů při volbě nováčka sezony. Každý večer jsme spolu nastupovali proti nejlepším lajnám soupeře, je mi ctí být jeho spoluhráčem,“ vysekl Hall poklonu devatenáctiletému šikulovi.

Dá se předpokládat, že od října budou výsledky Devils znovu stát a padat s formou dvou výše zmíněných mužů. „Jenže ne všechno je o nastřádaných bodech. Mým cílem je, abych na konci kariéry mohl říct, že jsem vítěz Stanley Cupu a že jsem měl velký vliv na týmy, které mě angažovaly,“ uzavřel Taylor Hall.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.