bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canadiens nehodlají Price přetížit, odchytat by měl kolem šedesáti zápasů

14. srpna 2016, 12:00

Martin Schwarz

Stále patří mezi nejlepší brankáře současnosti, navzdory zranění, jímž si prošel a které jej zároveň vyřadilo ze hry pro většinu sezóny 2015-2016. Teď se vítěz Vezinovy trofeje z předminulého ročníku Carey Price chystá k návratu mezi tři tyče, aby Montrealu pomohl zpátky do play-off. Canadiens nicméně upozorňují, že svou jedničku nebudou nadmíru přetěžovat, v nejbližším ročníku NHL vyrukuje zhruba k šedesáti mačům, což se jeví jako rozumná porce gólmanských povinností.

Pouhých dvanáct duelů stihl osmadvacetiletý Kanaďan v masce minulou sezónu. A to je pro jednoho z nejkvalitnějších gólmanů National Hockey League nepříjemný zážitek. Carey Price si ale chuť po měsících marodění spraví už v září na Světovém poháru, tam bude reprezentovat javorové listy a půjde o jeho vůbec první představení od loňského listopadu. „Vezmeme-li v potaz počet zápasů, do nichž předchozí sezónu neměl možnost zasáhnout, bude zajímavé ho sledovat v náročných utkáních na Světovém poháru,“ podotkl na Priceovu adresu trenér brankářů Montrealu Stephane Waite.

Waite však na webu The Hockey News přiznává, že kvalitní mezinárodní turnaj jednomu z klíčových hráčů Habs nikterak výrazně nepřitíží. „Záleží na tom, jak se celý turnaj vyvine, ale pravděpodobně odehrajeme kolem šesti nebo sedmi zápasů. A to není větší porce námahy, než při absolvování klasického předsezónního kempu s Canadiens,“ pokračovala pravá ruka montrealských brankářů. 

Ať už Price na velkolepé zářijové akci zůstane v modrém půlkruhu více či méně minut, jedno je jisté – realizační tým kanadského klubu se jej pokusí udržet fit a zdravého, třeba i mírným omezením porce utkání při maratonu zdlouhavé základní části. Waite prozradil, že za ideální by se dal označit gólmanův start v šedesáti mačích, ale pochopitelně záleží na situaci. 

To ale prý neznamená, že Habs mají strach o další Careyho zranění. „Podobnou zápasovou zátěž, jakou plánujeme tentokrát, jsme chtěli našemu brankáři naservírovat i pro sezónu 2015-2016, ale tam ji kvůli zdravotním komplikacím aplikovat nešlo,“ vysvětluje bývalý člen organizace Chicago Blachawks.     

Rodák z Britské Kolumbie doposud největší porci minut v brankovišti nastřádal v období, za nějž si vysloužil, mimo jiné, Vezinovu a Hartovu trofej. Ročník 2014-2015 pro něj znamenal 66 klání, z toho 44 vítězných. Dalších dvanáct utkání ještě přidal ve vyřazovacích bojích. A kdo že „odpracuje“ zbytek z 82 střetnutí nastávající dlouhodobé části? Pravděpodobně Al Montoya, jehož Montreal angažoval z Floridy. Bývalý ochránce klece Winnipegu či zmíněných Panthers má s pozicí náhradníka zkušenosti a roli dvojky plní velmi dobře. 

Montoyova přítomnost v klubu je mimochodem výzvou pro Mikea Condona, jenž při absenci kolegy Price nejdříve dominoval, ale postupně ztrácel potřebný šmrnc a formu dlouhodobě neudržel. Trenéři nyní zaměřují pozornost především na svou jedničku a doufají, že tentokrát se jí zdravotní problémy vyhnou. Jak říká Stephane Waite, Carey Price absolvuje všechny aspekty tréninku a přípravy, jež mohl činit před zraněním. To je pro něj momentálně po psychické stránce hodně důležité.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.