bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čeká Hanzala suspendace za zákrok na Yannicka Webera? Nejspíše ne

13. října 2017, 16:00

Robert Rampa

Údery do hlavy obchází NHL jako strašák. Vedení ligy je vidí nerado, stejně tak fanoušci a hráči. Přestože takových situací ubylo, občas se objeví zákrok buď na hranici pravidel, nebo rovnou za ní. Jeden diskutabilní má po dnešní noci na svědomí Martin Hanzal. Yannick Weber po zásahu odešel do kabiny a už se nevrátil.

Martin Hanzal v Dallasu zatím nepůsobí nijak úspěšně, trápí jej zranění, v hodnocení účasti na ledě při brankách mu svítí mínus tři a prosadit se zatím dokázal pouze jednou do prázdné branky. Zákrok, který předvedl v noci, mu jistě moc neprospěje, viz video níže. Přesto je třeba se Hanzala za tento zákrok zastat.

Martin Hanzal si odseděl pět minut na trestné lavici a vrátil se do zápasu. Někteří však volají, že měl odejít rovnou do kabin. Měl? Weber dostal bezpochyby zásah ramenem do hlavy, takové údery jsou v lize nelegální a nikomu se nelíbí. Komentátor Mike Johsnon z TSN však upozorňuje, že nic není jenom černé, nebo jenom bílé. „Zde je obrovský rozdíl, za jaké situace Yannick Weber úder dostal,“ říká Johnson.

A Hanzala brání. „Nebude suspendován, pokud se podíváte na video pořádně, vidíte, že těsně před úderem se Weberova hůl dotkne puku. Obránce Nashvillu je navíc ohnut, snaží se jít do útoku a pokračovat s pukem. V Takovém případě se úder nebere jako nelegální. Jistě, údery do hlavy jsou v NHL nelegální, ale je rozdíl, když je hráč takto sehnutý svým vlastním rozhodnutím. A ano, nelíbí se nám, ale není to zákrok na suspendaci,“ říká Johnson.

Zde je opravdu třeba zamyslet se nad kontextem. Hanzal má obří rozměry, Weber měl puk na hokejce. Když se Weber sehne, Hanzalovo rameno udeří tam, kam nemá. Ne však jeho vlastní vinou. Měřit Hanzal stejně jako Martin St. Louis, jeho rameno by Webera zasáhlo někam do hrudi. I proto nejspíš Hanzala další suspendace nečeká. Český útočník jednoduše do kontaktu nešel s úmyslem způsobit Weberovi otřes mozku.

S chybějícími Ryanem Ellisem a Romanem Josim Nashvillu absence dalšího obránce moc neprospěla a neprospěje. Přesto Predators nad Dallasem zvítězili 4:1.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.