bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi po World Cupu míří všemi směry. Michálkovi stačil výtah, Mrázkovi auto

23. září 2016, 15:26

Václav Jáchim

(TORONTO, od našeho zpravodaje) Absolvovali poslední zápas, Světový pohár pro ně skončil. Čeští hokejisté se po duelu proti Američanům společně vrátili do hotelu Shangri-la a ještě v noci na pátek místního času začali první z nich vyrážet za klubovými povinnostmi. Reprezentanti se vydali všemi směry. A individuálně. "Odlety hráčů zajišťujeme ve spolupráci s NHL a hráčskou asociací NHLPA. Jelikož jsme už v úterý večer věděli, že nepostoupíme do play off, měli jsme dostatek prostoru připravit veškeré letenky," říká Jan Černý, manažer ČSLH pro World Cup.

Zatímco během přípravy se národní tým přesouval po Evropě i za Atlantikem společně leteckým speciálem Air Canada, po turnaji putoval z Toronta každý podle osobních potřeb. "Pokud je let delší než tři hodiny, mají hráči zajištěnu byznys třídu. Jinak cestují ekonomickou, jako ostatní pasažéři," přibližuje Černý.

Nejblíž to měl Milan Michálek, jenž hraje za místní Maple Leafs. V Torontu bydlí ve stejné budově, jako sídlí hotel Shangri-La. Odchovanec českobudějovického hokeje to vítá, je totiž nablízku těhotné manželce, která je v očekávání porodu. "Termín už jsme měli, mělo by to být každou chvíli. Proto je dobře, že mohu být se ženou a pomoci jí," těší bojovného útočníka. V Torontu zůstává rovněž Roman Polák, daleko to nemá Petr Mrázek. "Do Detroitu odjel autem, po silnici to není nic hrozného," doplňuje Jan Černý. Stejnou trasu absolvoval skaut Jiří Fischer.

Většina dalších hokejistů působí v NHL a tudíž míří do jednotlivých destinací. Platí to také pro Michala Kempného, jenž se hned v pátek poprvé zapojí do kempu Chicaga. Naopak smlouvy ve slavné lize nemají Michal Jordán a Jakub Nakládal. "Něco se rýsuje, zatím však nelze nic potvrdit. Proto se vracím domů do Čech," povídá Nakládal, jehož manželka je také v očekávání narození druhého dítěte.

Michal Jordán připustil, že zřejmě zahájí sezonu na našem kontinentu. Do Slovanu Bratislava zamíří z Kanady jiný bek Tomáš Kundrátek, Michal Birner poletí do ruského Čeljabinsku a na Romana Červenku netrpělivě čekají ve švýcarském Fribourgu, kde vzhledem k mizerným výsledkům aktuálně vyměnili hlavního trenéra. Žádný soutěžní duel v letošní KHL zatím nesehrál Vladimír Sobotka, u něhož se mluvilo o zájmu ze strany St. Louis. Oficiálně jasno zatím není, nicméně někdejší slávista se z Toronta přesouvá do Evropy. Stejně jako trenéři s výjimkou Václava Prospala, který trvale žije na Floridě.

Stejný směr po turnaji volí generální manažer Martin Ručinský, nejdéle z výpravy setrvá v dějišti turnaje Jan Černý. "Musíme dořešit veškeré administrativní náležitosti a také odbavit odjezdy všech členů týmu i materiálu," vysvětluje. Hokejisté z evropských klubů, trenéři a členové realizačního týmu poletí do Prahy na několik částí. "Je nás dost, není snadné zajistit letenky na jednu linku. Pocestujeme tedy ve skupinách," potvrzuje tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Zatímco pro čtveřici nejlepších účastníků World Cup nadále pokračuje, Čechům nastanou nové povinnosti. Většina mužstva se zapojí do kempů NHL, zámořská liga odstartuje úvodními duely 12. října. V národním týmu se mohou objevit nejdřív před jarním mistrovstvím světa, pro akce Euro Hockey Tour bude trenérský štáb v čele s Josefem Jandačem vycházet až na výjimky z jiné skupiny hokejistů. První akce čeká počátkem listopadu, kdy proběhne tradiční turnaj Karjala - včetně úvodního duelu se Švédskem v Plzni.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.