bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus a Winnipeg svedou důležitý zápas pro playoff, Detroit zajíždí na led Minnesoty

22. ledna 2020, 20:48

Jiří Michal

Zápas hvězd celé NHL, letos konaný v St.Louis, se nezadržitelně blíží a hráči, kteří na akci nebyli nominování včetně jejich spoluhráčů, kteří se mezi hokejovou smetánku dokázali prosadit, se pomalu začínají připravovat na poslední zápasy před krátkou pauzou. V noci budou k vidění celkově dva duely, první od půl druhé ranní, druhý bude následovat o půl hodiny později.

01:30 Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets

Souboj týmů z Metropolitní a Centrální divize bude v tomto ročníku jejich teprve druhý společný. Oba dva celky se drží na hraně postupových míst pro tuto chvíli. I díky podobné situaci jako na druhé straně, figuruje Columbus díky získanému počtu 60 bodů na 5. a posledním postupovém místě. Čtvrtý mančaft Atlantické divize – Toronto má aktuálně na kontě 57 bodů. Columbus má však nyní o zápas více a další přidá dnes v noci, o svou budoucnost tak budou muset svěřenci Johna Tortorelly ještě pořádně zabojovat. Nejproduktivnějším bruslařem Columbusu je Pierre-Luc Dubois, který během 50 střetnutí nasázel 15 branek a přidal 20 asistencí. I tato skutečnost svědčí o horší střelecké bilanci Blue Jackets, ovšem na druhou stranu se mužstvo může pyšnit druhým nejmenším počtem obdržených branek v lize.

I Winnipeg doplácí na situaci v druhé divizi. S počtem 54 bodů figuruje na nepostupovém 4. místě a na postupovou příčku, kterou drží Pacifik ztrácí 3 body. Jets v tuto chvíli ani nedisponují žádnou ohromnou formou, spíše naopak. Z posledních 5 utkání dokázali zvítězit pouze jednou, a i díky herní úpadku se ocitli mimo pozice zaručující playoff. Poslední vzájemný zápas s Columbusem však dokázali dotáhnout do vítězného konce (4:3), a právě proti aktuálnímu sokovi se jim nabízí vcelku vhodná příležitost ke zlepšení dosavadních výkonů. Mark Scheifele aktuálně vévodí týmovým statistikám Jets, během 50 vystoupení vstřelil 23 gólů a na 31 jich nahrál.

02:00 Minnesota Wild – Detroit Red Wings

Oproti předcházejícímu utkání noci je situace u Wild a Red Wings značně rozdílná. Domácí Minnesota se nachází na samotném chvostu Centrální divize se ziskem 50 bodů. Na postup tak Divočákům chybí 7, což není tolik nedosažitelný cíl. Pokud by však hráči Minnesoty chtěli pomýšlet na prodloužení sezony v podobě playoff, musí v následujících utkáních zlepšit především nestabilitu výsledků, jelikož z posledních 5 soubojů převládají na účtu kádru prohry. Největším problémem Wild je počet obdržených branek, jelikož nyní dosahuje počtu 164, což je spíše vyšší průměr v porovnání s ostatními celky. Hlavním tahounem svěřenců Bruce Boudreaua je nyní Eric Staal (16+20). O 5 bodů v závěsu mu sekunduje Zach Parise (19+12).

Detroit prožívá hrůzostrašnou sezonu a ambice týmu na postup, pokud vůbec někdy nějaké byly, vyhasly již před polovinou základní části. K neštěstí všech příznivců Rudých Křídel je momentálně americký celek suverénně nejhorším týmem celé ligy. Během 50 utkání Detroit zapsal 28 bodů a s počtem 195 inkasovaných branek je také první v této nepopulární „disciplíně.“ Ačkoliv na přelomu roku vypadalo, že by aspoň jako cenu útěchy mohli hráči Red Wings darovat svým fanouškům větší počet výher, opět jsou výkonu na bodu mrazu. Hosté tohoto utkání aktuálně drží šňůru 5 zápasů bez vítězství. V prvním vzájemném utkání těchto celků se tak budou svěřenci Jeffa Blashilla pokoušet o zastavení černé série. Z celého týmu disponuje nevíce body Tyler Bertuzzi (17+19).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.